zondag 2 december 2012

Overstap woonhuisverzekeringen

Toen ik op mezelf ging wonen, zo'n 10 jaar geleden sloot ik een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering af. Toen we 2 jaar geleden een huis kochten kwam daar een opstalverzekering bij. We betalen hiervoor in totaal € 24,85 per maand.

Al lange tijd was ik van plan deze verzekeringen eens uit te zoeken, te kijken of het niet goedkoper kan. Via Independer kwam ik bij een andere verzekeraar uit, waar ik een betere polis heb voor een lager bedrag € 21,11 per maand. Dat scheelt toch zo'n kleine € 45,-- per jaar. Deze verzekering komt ook nog eens als beste koop uit de concumentenbondtest van juni 2012.

Dus ik stuurde een mailtje naar mijn tussenpersoon per wanneer ik de verzekeringen op kan zeggen, omdat ik een goedkopere verzekering heb gevonden. Ik kreeg gelijk te horen dat dit schriftelijk kan met handtekening en de opzegtermijn 1 maand is. Om voor januari nog op te zeggen lukt net niet meer, dus stappen we over per 1 februari 2013.

Het is niet zo'n enorm bedrag, maar als je kan besparen, waarom niet?
5 opmerkingen:

 1. goedemorgen,

  Ik wou dit jaar ook mijn inboedel en opstalverzekering veranderen, maar wij hebben kort geleden schade opgelopen aan onze apparaten door een te hoge spanning op onze netwerk. Dus we moeten nog afwachten tot alles afgerond is. Een hoop gedoe, want 2 apparaten zijn veel te duur om te laten repareren, het gaat om de vaatmachine en diepvries (6 laden). Ik ben bang dat we de dagwaarde krijgen. Maar als het rond ga ik zeker kijken of het goedkoper kan, want wij betalen nu 45 euro per maand maar dan zit er ook rechtbijstand bij. groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen
   Sommige verzekeraars vergoeden niet alleen de dagwaarde; het loont soms ook dat in je vergelijkingen mee te nemen.
   Groetjes Marjolijn.

   Verwijderen
 2. Waar ben jij naar overgestapt?

  Ik nu bij Inshared. Lage premie en komen bij tests wel goed uit de bus, maar als je daadwerkelijk schade hebt is het een vreselijke club. Waren ze mijn declaratie weer kwijt, grmbl. Heb dit op meerdere plekken op internet gelezen. Betaal liever iets meer voor die ene keer dat we dan wat hebben, dan dit gezeur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan nu over naar Aegon het woon&vrijetijd pakket. Tot nu toe heb ik nog nooit schade gemeld, dus geen ervaring ook niet met de vorige verzekeraar. Maar ik snap best dat je liever iets meer betaald dan gezeur, dat zou ik ook doen.

   Verwijderen
 3. Ik heb een super-tussenpersoon, dus ik stap niet over. Ergens anders is het misschien goedkoper (hoewel ik nu zeker ook niet de hoofdprijs betaal), maar ik kan me niet voorstellen dat ik ergens anders dezelfde service krijg. En ik ga het dus ook niet uitproberen... :)

  BeantwoordenVerwijderen