dinsdag 25 december 2012

1e kerstdag overleefd

Eerder hadden we nog geen plannen voor de kerst, maar een week geleden werd er toch vanuit mijn familie gevraagd wat we met de kerst zouden doen. Uiteindelijk heb ik iedereen bij mij uitgenodigd, leek me wel handig met zoontje, kan ik hem gewoon op bed leggen enzo... Maar wel iedereen gevraagd iets voor het eten mee te nemen, want ik had geen zin om uren in de keuken te staan.

Het werd een Liner (eten tussen luch en diner, geen idee of daar een echt woord voor is). Iedereen was om 14.00 uur uitgenodigd en na een stukje kerstkrans bij de koffie werd het buffet geopend. Ik had een mosterd-preisoep, pompoenquiche, kaas-uienbrood en kaneel-suikerbrood gemaakt en als toetje bowl. Verder stond er nog op tafel: broccoliquiche, rode ui gratin, huzarensalade, pastasalade, gevulde tomaatjes en bladerdeeghapjes. 's avonds hadden we nog een dessertbuffet met ijs, flensjes, bowl en cake.

Iedereen heeft lekker gegeten en er was nog heel veel over. Alles is verdeeld, zodat iedereen morgen en misschien ook wel overmorgen niet hoeft te koken. Volgens mij was het voor iedereen zo goed te doen, geen uren in de keuken en niet duur. Je kon immers zelf bepalen wat je zou maken.

Van mij mag het wel vaker zo. Morgen hebben we een heerlijk rustig dagje, geen plannen. Ik hoop dat het weer een beetje meezit, dan kunnen we misschien nog een stuk gaan wandelen. En verder gewoon lekker genieten van dat met z'n drie├źn zijn.

Ik wens iedereen nog fijne feestdagen en alvast een gezond 2013!


5 opmerkingen:

 1. klinkt goed! en inderdaad een goed idee om 's middags lekker te eten en 's avonds lekker rustig aan te doen. wij zaten gisteren ook om half 3 nog aan de brunch, 's avonds lekker een broodje gegeten en dat was het. beviel prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om iedereen iets te eten mee te laten nemen!
  Wij aten ook zo halverwege de middag, vind ik altijd erg fijn want dan heb je inderdaad de avond lekker rust.
  Wat een geweldig leuke foto van jullie zoontje!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee. Scheelt inderdaad tijd en geld als iedereen wat doet. En uiteindelijk gaat het om de gezelligheid.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee,dat eten meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne kerst en veel geluk voor 2013. Dat ideetje met het eten ga ik denk ik overnemen.

  BeantwoordenVerwijderen