zaterdag 22 december 2012

Test babyvoeding + give away December

Enige tijd geleden werd ik uitgenodigd om mee te doen aan een test voor babyvoeding. Ik zou dan een pakketje thuis krijgen met biologische producten. Aangezien we druk met zoontje aan het oefenen zijn met eten, leek het me wel leuk om mee te doen. Wie weet zit er wel iets bij wat hij heerlijk vindt.

Vandaag kreeg ik het proefpakket thuis. Het zijn allemaal Engelse 100% biologische producten. Ik vind de verpakkingen er ook echt engels uit zien. Er zat ook een leuk boekje van Woezel en Pip bij. De fruithapjes en pap ga ik zeker proberen. De vegetarische avondmaaltijd met linzen gaan we morgen serveren. De vleesvarianten gaan we niet testen, die zou ik anders ook niet kopen. Dus leken me deze producten leuk voor een give away.


De Give Away:
Het gaat om de volgende 6 maaltijdzakjes (het lijkt wel een beetje op die maaltijdzakjes van kattenvoer)
- stoofpotje van kip met rijst en groenten (7 maanden)
- 2x rundvleesstoofpotje met aardappelen en groente (7 maanden en de grootverpakking 10 maanden)
- kip met groenten (7 maanden)
- vis met aardappelpurree en groenten (7 maanden)
- lamsvlees met aardappelen en groenten (10 maanden)


Wil je dit pakketje geheel gratis ontvangen? Laat dan een reactie achter met motivatie. Je hoeft je bevindingen niet persé door te geven, want ik kan op de vragenlijst gewoon aangeven dat ik deze producten niet getest he met de reden er bij. Maar ik vind het wel leuk om te horen (of te zien) hoe jouw kindje heeft gesmikkeld. De producten zijn houdbaar tot mei/nov 2013 dus je kan ook mee doen als je kindje nu nog geen 7 maanden is. Over een week loot ik wie het pakketje ontvangt, dus als je meedoet hou dan mijn blog de komende week in de gaten!

11 opmerkingen:

 1. Lijkt me heel leuk om straks te testen.
  we gaan binnenkort beginnen met fruit. liefst zelfgemaakt en anders dus wel bio. ik was nog een beetje zoekende.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze zoon vond de dinners niet lekker (ik ook niet!) maar het fruit was wel oké. Ben benieuwd wat jouw kindje er van vindt! (ik doe niet mee met de give-away hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wellicht in jullie geval niet mogelijk, maar een fijne methode om te leren eten is de Rapley methode. Je kind gaat gelijk stukjes eten en leert zo gelijk ook genieten van de verschillende structuren van voedsel. Dit soort smurrie heeft mijn kind nooit gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, stukjes daar zijn we ook mee bezig. We doen een beetje alles door elkaar heen, omdat we nog echt aan het ontdekken zijn wat hij wel en niet wil/kan. Koekjes/brood uit zijn vuistje eet hij goed. Met stukjes fruit/groente verslikt hij zich snel en dat levert dan weer verschrikkelijk veel kokhalzen op en ook spugen (met helaas ook weer een gedeelte van de melkvoeding van er voor). Dus we zijn nog zoekende samen met de logopedist.

   Deze week wel vooruitgang gezien m.b.t. de interesse in eten. Die was er eerst totaal niet en nu reikt hij soms toch als wij iets aan het eten zijn. Eerst was ik niet zo van de potjes e.d. Maar ik ben er nu een stuk makkelijker in geworden. We zijn al 6 maanden bezig met lepelen en iedere keer afgewezen worden voelt zo vervelend. Dat als ik het ook nog zelf heb gemaakt ik me helemaal rot voel als het weer weggegooid moet worden. Af en toe maak ik heel veel en doe ik dan in kleine bakjes in de vriezer. Nu krijgen we er meestal 1-4 hapjes in. En héél soms meer dan 10 hapjes, dat zijn de juich momentjes. Eten moet vooral leuk blijven voor hem, wij proberen dan ook de frustratie voor ons te houden als hij weer alles uit onze handen slaat/ alles onderspuugt. Maar Rapley is zeker ook de methode die mij het meest aanspreekt!

   Verwijderen
  2. Het is voor hem ook anders. Je hoort het vaker bij kinderen met een sonde. Samen met de logopedist gaat het vast lukken. En wegslaan en onderspugen hoort er gewoon bij. Wellicht een leuk boeje om te lezen 'Dagboek van een ettertje" je gaat met heel andere ogen naar je kind kijken. De vader van mijn dochter verzocht mij destijds het niet in bed te lezen want door mijn gegrinnik kon hij niet slapen.

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de tip, ga eens op zoek naar dat boekje. Ja onderspugen hoort erbij, maar volgens mij is het tyisch voor sondekindjes dat hij enorm gaat kokhalzen en dat dus ook al het resterende in zijn maag eruit wordt gegooid. En we hebben gewoon meer geduld nodig en dat is voor mij dus een heel leertraject....

   Verwijderen
 4. Ik doe graag mee met je gif away. Ik wil straks proberen zoveel mogelijk zelf te maken, maar op momenten dat het niet lukt is het een goed alternatief. Bio geniet nu de voorkeur. Bij mijn vorige dochter wist ik niet beter en kocht ik gewoon O.lvarit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke woordspeling: gif away. :-)

   Verwijderen
  2. Wat erg! Zie het nu pas. Handig zo'n telefoon die woorden zelf maakt en iemand die het gebruikt en niet goed kijkt.

   Bij deze ik doe graag mee met de Give away. :)

   Verwijderen
  3. Haha, maar zet je op het lijstje!

   Verwijderen
 5. Gisteren trouwens de appel geprobeerd. Dat spuitzakje is voor zoontje echt handig. Hij heeft een aversie tegen lepeltjes, maar dit vond hij wel interessant. Zo een half zakje leeg, dat is wel een unicum voor hem. Hoop dat hij het interessant blijft vinden.

  Misschien niet het meest milieuvriendelijke van die zakjes, maar als het werkt om hem aan het eten te krijgen, ga ik er voor!

  BeantwoordenVerwijderen