woensdag 19 december 2012

De kerstgedachte....

De hele dag om je heen hoor je van alles over Serious Request. Mij raken die verhalen over het verliezen van baby´s heel erg, omdat we vorig jaar rond kersttijd ook bang waren om ons kindje te verliezen. Alles wat ik op de radio-tv hoor herinnert me hieraan, daarom probeer ik alles rondom Serious Request een beetje te mijden. Maar dat houd zeker niet in dat ik het geen goede actie vind.

Sinds een paar jaar stuur ik geen kerstkaarten meer, maar doneer het geld aan een goed doel. Dit jaar stond op mijn doelenlijstje om mij te verdiepen in het verstrekken van microkredieten. Vandaag heb ik daar maar eens een paar uurtjes voor uitgetrokken en via 2 verschillende organisaties steun ik nu 6 verschillende initiatieven voor in totaal € 185,--. Als het goed is krijg je naar verloop van tijd (gemiddeld een jaar) je geld terug, via 1 organisatie zelfs met rente. Natuurlijk loop je wel enig risico, want mocht de ondernemer het geld niet terugverdienen, dan ben je het kwijt. Daarom heb ik het over 6 verschillende projecten verdeeld met een max van € 50,-- per project. Het leuke bij microkredieten vind ik dat je daarna weer een nieuw project kan steunen en daardoor meer mensen kan helpen met je geld. Ook kan jezelf projecten zoeken die je aanspreken. En zo heb ik op de valreep toch nog een doel van mijn doelenlijstje voor 2012 af kunnen strepen.

Toch gaat er indirect ook nog wat naar Serious Request. Morgen ga ik met zoontje naar een baby/dreumes/peuter kerstviering met muziek en dans. De opbrengst gaat naar Serious Request.


6 opmerkingen:

 1. Ik vind het geven van microkredieten, je steunt mensen met het opzetten van een onderneming zodat ze er in de toekomst van kunnen leven. Mooi kerstgeschenk!

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk. Bij welke website kan ik terecht?
  Gr.Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. www.kiva.org
   www.wakibi.nl
   En niet Dromen maar Doen weet er vast nog wel een paar.

   Verwijderen
  2. Dank je. Ik ben naar de website www.wakibi.nl en heb gelijk een project gesteund.

   Wendy

   Verwijderen
  3. Ik heb inderdaad via kiva een donatie gedaan en via www.myc4.com dat is een Deense site.

   Verwijderen
 3. Ja, het doel van serious request is erg aangrijpend dit jaar! Vriend en ik hebben meegedaan met een boogschiet-marathon. De hele week wordt er geschoten, 24 uur per dag, en mensen kunnen per 1000 punten sponsoren.

  BeantwoordenVerwijderen