vrijdag 7 december 2012

Pompoensoep en kaas-uienbrood

Vandaag met de sneeuw, maar even lekker aan het koken geweest. Terwijl zoontje lekker aan het spelen was op een speelkleed, ging ik aan de gang met pompoensoep en een kaas-uienbrood. Beide heb ik nog niet eerder gemaakt. Het recept van het kaas-uienbrood heb ik een beetje zelf aangepast. Ik had een recept van uienbrood en een recept van Kruiden ham/kaasbrood. Ik heb die recepten een beetje samengevoegd en het resultaat was heerlijk. Ook de pompoensoep is lekker! Dus 's middags had ik een heerlijke lunch en de rest is voor bij het avondeten. Ik maak er nog een veldsla salade bij met walnoten en geitenkaas. En er is nog een restje knolselderij lasagne.


Eigenlijk wilde ik van de pompoen een pompoentaart maken, maar deze hadden we 2 weken geleden ook al gegeten en wilde ook weleens iets anders doen met pompoen. Ik heb nu nog een paar hele kleine pompoenen uit eigen tuin liggen. Bij de super waren laatst de bio pompoenen 1 euro per stuk. Ik heb er toen 3 gekocht en er is er nog eentje over.

Ik ben de laatste tijd alleen niet zo handig met messen. Gisteren al een stukje van mijn duim af met de dunschiller en nu sneed ik weer met het schilmesje in mijn wijsvinger, hoop niet dat morgen mijn middelvinger aan de beurt is....


5 opmerkingen:

 1. je brengt me op een idee. meestal maak ik een zoete salade met veldsla. Walnoten en geitenkaas lijken me ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt verukkelijk, hetwater looptmij in de mond;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dot op kaasuienbrood, hij ziet er dan ook heerlijk uit.
  Kan je volgende keer het recept op je blog zetten?

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Je bent nummer 17 op de lijst van het doorgeefboek van Henselmans.
  Ik lees je NAW gegevens wel per mail?

  BeantwoordenVerwijderen