maandag 10 december 2012

Druk decemberweekendje

Dit weekend hadden we het behoorlijk druk. Het was zo mooi zonnig weer zaterdagochtend dat we echt even van het winterse sneeuwlandschap moesten genieten. We maakten een mooie wandeling met zoontje in het parkje hier achter het huis.


Thuis warmden we op met een kop warme chocolade en een stukje (nog warme) pepernotencake. Ik maakte 2 pepernotencakes 1 voor onszelf (om voor te proeven, zoals je hoort te doen als kok) en 1 voor de verlate sintviering van zondag. Helaas vergeten een foto te maken, maar het was heerlijk.

Zoontje vind de cake ook wel lekker (om te verkruimelen dan)
'S middags alvast boodschappen gedaan voor de verjaardag van zoontje volgend weekend. Helaas niet echt binnen het budget gebleven. Ik wilde niet meer dan 50 euro uitgeven, maar het bonnetje zat dus echt wel boven de 100 euro. Moet er wel bij zeggen dat hier ook vaatwastabletten en kattenvoer bij zat. En voor 15 euro aan chocolade die we aan de diverse ziekenhuizen waar zoontje heeft gelegen, gaan geven/sturen als bedankje. Maar ik denk dat we ook echt veel te veel gekocht hebben. Maar dit is ook de eerste verjaardag van zoontje en een ander gezelschap, dus vind het lastig in te schatten. We drinken zelf bijna geen frisdrank en eten maar zo nu en dan een chippie. Ik denk dat met wat er overblijft we het komende jaar alle visite wel van hapjes en drankjes kunnen voorzien! En als neefje met de kerst komt logeren is er ook alvast in huis.

Zondag hadden we eerst 's ochtends een kinderverjaardag. En na het middagslaapje van zoontje vierden we bij familie sinterklaas. We hadden afgesproken alleen voor de twee kindjes iets te doen, maar natuurlijk hadden opa en oma ook wel iets voor hun eigen kindjes en aanhang. Bij elkaar waren het toch 4 zakken vol met cadeaus. Ik keek er al een beetje tegenop toen ik die zakken zag, dat zou nog weleens een lange middag kunnen worden. Ik had zelf voor beide kindjes 3 kleine cadeautjes, maar alles bij elkaar kreeg zoontje lief wel 18 cadeautjes! Veel te veel als je het mij vraagt en dan moet zijn verjaardag volgende week nog komen. Het was wel een gezellige avond hoor, maar het uitpakken duurde gewoon wat lang, dat merkte je ook aan de kindjes. Volgend jaar mag het van mij allemaal best iets minder. Gelukkig hadden de sint en pieten wel voldaan aan mijn vraag naar speelgoed van natuurlijke materialen, boekjes en 2e hands.

Papa helpt zoontje met uitpakken
Ik leg de helft van de cadeautjes nog even weg. Met puzzels e.d. kan hij nu toch nog niet zo heel erg veel en zo heeft hij straks nog iets. Denk dat ik elke maand gewoon iets naar beneden haal en ook weer iets naar boven doe. Overigens vielen de kosten van het avondje best mee ca. € 30,-- incl. de zelfgemaakte cake.

5 opmerkingen:

 1. Ik snap het ook wel. Waarschijnlijk is de familie net zo blij met de gezondheid van jullie zoontje, en dat drukken ze toch snel uit in kado's. Ach, geniet er maar van, en wegleggen kan altijd.
  De cake klinkt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd hetzelfde gehad met dochter. Zij is van 12-12. Je had de spullen nog in de kamer staan en je moest alweer opnieuw een verjaardag vieren. Voor niemand leuk.
  Vanaf het moment dat ze het begrijpt krijgt zij haar verjaardagscadeau van ons in de eerste week van de zomervakantie. Ze heeft dan meestal leuke wensen en ze krijgt het beter verspreid over het jaar.
  Dit jaar komt er erg weinig bezoek, het is woensdag, zijzelf heeft 'smiddags een bioscoopfeest van het werk van man en er zijn een paar afmeldingen. Dus ik haal niet veel in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto van het winterlandschap.

  Wij hadden het dit jaar ook, de eerste verjaardag van onze zoon. We vieren het maar 3 uurtjes (dat was lang genoeg van de kleine man) dus dat zorgde ervoor dat ik ongeveer wist hoeveel drankjes en hapjes ik nodig had. Misschien ook een idee voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op deze leeftijd kun je wegleggen en gedoseerd geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterend plaatje! Het lijkt net een kerstkaart!

  BeantwoordenVerwijderen