donderdag 6 december 2012

Sinterklaas in huize sjouke

Eigenlijk vieren we sinterklaas pas zondag bij nichtje, maar Sinterklaas kwam gisteren toch ook nog even langs om de schoenen te vullen. We kregen van oma wat cadeaus. Ze staat altijd op de rommelmarkt en is haar zolder aan het opruimen had wat pakjes gemaakt voor de fun met spulletjes daarvan.

Gisteren ging ik nog even naar de super. Ik wilde toch wel een chocoladeletter voor manlief en mij kopen. Ik heb dit jaar 1x een stukje letter gegeten, maar verder nog helemaal niet en ik ben zo'n chocoladefan. Dat de juiste letters er niet meer zouden zijn daar ging ik vanuit, maar het gaat toch om de chocolade, dus wat maakt het uit en anders zijn chocoladepepernoten ook goed. Maar tot mijn verbazing was er vrijwel niks meer in de super en lagen nog een stuk of 10 zakjes kruidnoten en wat inpakpapier en dat was het. Dus ook geen banketstaaf of gevulde speculaas meer. Echt zo bizar, in september liggen de winkels vol met sinterklaasspul, wat ik negeer tot de sint in het land is. En dan wil je 's middags op pakjesavond nog iets kopen en is er vrijwel niks meer te krijgen. Nou toch maar een zakje nootjes gekocht, wil een pepernotencake maken voor zondag en dan vind ik zelf ook nog de nootjes maken te veel werk voor deze keer.

Ik had ook geen zin om naar een andere super of winkel te gaan, want hier waren de rijen al super lang. Misschien was daar wel nog iets te krijgen.

Toen manlief thuis was, pakten we de cadeautjes uit. Een mooi boek met grote plaatjes voor zoontje en een handpop. De rest (de pakjes voor ons) waren 2 boeken, misschien niet helemaal onze smaak, maar het was een lief gebaar. En van de sint mogen we het weer doorgeven.

Zondag dus sinterklaas bij nichtje, dan doen we alleen cadeautjes voor de kindjes.


5 opmerkingen:

 1. Wat vreemd dat er niets meer was zeg! Meestal hebben ze zoveel voorraad, dat er altijd wel iets is. Ik heb dit jaar volgens mij nog geen pepernoot op, maar vind het ook niet zo erg. Ik bak ze nog wel een keer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan is er gelukkig ook geen overschot dat weggegooid gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, dat is dan weer het voordeel.

   Verwijderen
 3. zaterdag kon ik hier in de super ook al geen pepernoten meer vinden, dus heb ik ze maar zelf gebakken. chocoladeletters doen we dit jaar niet aan (er ligt er nog een van vorig jaar in de kast ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien dat supermarkten wat zuiniger inkopen. Na 5 dec moet het sint-spul met korting weg. Dat is verlies.

  BeantwoordenVerwijderen