zaterdag 25 mei 2013

Ouders Natuurlijk beurs

Vandaag gingen we naar de Ouders Natuurlijkbeurs. Normaal ga ik niet zo snel naar een beurs, maar dit was in de buurt en het leek mij een mooie manier om nog meer te weten te komen over natuurlijke producten en een natuurlijke manier van leven.

We waren nog net op tijd voor een goodiebag, want die kregen alleen de eerste 150 bezoekers. Manlief had zoontje in de draagzak, hij vindt het fijn en stoer om zo rond te lopen. En ik vind het wel lekker makkelijk....

Het was echt druk, dat had ik niet verwacht. Wel leuk om allemaal ouders bij elkaar te zien met draagdoeken. Er waren standjes met houten speelgoed, biologische kleding, natuurlijke verzorgingsproducten en wasbare luiers e.d. Ik was niet echt van plan om iets te kopen, want we hebben niks echt nodig op het moment. Die biologische kleding vind ik allemaal heel erg leuk hoor, allemaal leuke prints, maar ik ga toch echt geen 25 euro betalen voor een pakje waar hij over een paar maanden uitgegroeid is. Nee, dan geef ik toch de voorkeur aan tweedehands. Ik was nog wel op zoek naar een swimsuit en zomerhoedje, maar geen leuke kunnen vinden, dus daar zoeken we nog maar even voor verder, de zon komt voorlopig toch niet....wel handig om te onthouden wat er was voor als ik volgend jaar weer wil gaan (denk het wel) want het scheelt natuurlijk verzendkosten en er zijn ook veel leuke beursaanbiedingen). Zo was er een leuke aanbieding van natuurlijke tandpasta, Beursprijs 3 voor € 6,--, dat was een koopje, normaal € 4,95 per tube. Dus die kon ik niet laten liggen. Ik ben nog steeds op zoek naar de ideale natuurlijke tandpasta, dus vond dit wel het proberen waard.

Er werden ook diverse lezingen en workshops gegeven. Ik ging naar 2 lezingen toe, terwijl manlief met zoontje buiten ging wandelen. Het was gelukkig lekker weer en de beurs werd gehouden in een hotel in een bosrijke omgeving. Ik vond de lezingen trouwens een beetje tegenvallen. De eerste ging over "Duurzaam opgroeien" en was een verhaaltje over.... Tja, eigenlijk weet ik het nog steeds niet precies. Het was een nogal onsamenhangend verhaal en veel van de hak-op-de-tak. Maar volgens mij kwam het er op neer dat we kinderen de ruimte moeten geven om zichzelf te ontwikkelen. Niet alles maar tegenhouden omdat het gevaarlijk is, maar samen dingen met je kind doen en uitleggen waarom iets gevaarlijk is. Voorbeelden die hierbij werden gegeven waren lucifers, zakmes e.d. Veel van de voorbeelden vond ik vrij voor de hand liggend en heb er helaas niet zo veel aan gehad.

De andere lezing ging over anti-conceptie zonder hormonen. Best een interessant verhaal over hoe wel onze eigen cyclus beter kunnen leren kennen en zo weten op welke dagen we vruchtbaar zijn en we dus voorzorgsmaatregelen moeten nemen om zwangerschap te voorkomen. Dit leren kennen van de cyclus kan d.m.v. temperaturen en slijm analyseren. Mij leek het nog al veel gedoe en zie mezelf dit ook niet zo snel doen. Maar wel handig om te weten dat er dus een alternatief is.

Daarna nog even lekker met zijn drieën op het grasveld gelegen en de goodiebag bekeken. Er zat een tube zonnebrandcrème voor kids van Lavera, super alleen jammer dat ik die zelf net een maandje geleden gekocht heb en nog niet eens gebruikt. Nu moet die zon toch maar snel komen! Verder zaten er nog wat zakjes natuurlijk snoepgoed en allerlei proefmonsters en plantenzaadjes in en natuurlijk een overload aan folders.

9 opmerkingen:

 1. Ben ook geweest en heb genoten. Kwam veel mensen tegen die ik weer via FB ken! Heb je ook nog meegedaan met de enquete van Suus? Kreeg je na afloop een zakje sperzieboonzaadjes ;) Grappig, ik was er ook vroeg (en had ook de goodiebag!) dus we hadden elkaar kunnen zien :D Heb in ieder geval enorm genoten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, kwam ook veel bekenden tegen. Maar geen idee hoe ik jou had kunnen herkennen. Mij had je natuurlijk wel herkent ;-)

   Verwijderen
 2. Klinkt leuk! Ik had er ook wel heen gewild, maar kon helaas niet... :-( Hopelijk volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijke anticonceptie zou ik alleen toepassen als een kindje erbij niet gepland maar wel welkom is!
  Als je definitief geen kindjes meer wilt zou ik hier niet voor kiezen ivm niet 100% betrouwbaar.
  Een koperspiraaltje is misschien een alternatief als je geen hormonen wilt.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/25/matras

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koperspiraaltje heb ik nog niet van gehoord, ook eens in verdiepen. Op dit moment is de kinderwens er nog wel, dus het is meer iets voor de toekomst.

   Deze methode had trouwens (volgens de spreekster) dezelfde betrouwbaarheid als de pil. http://nfp-nederland.nl/default.asp?iId=KGLEI#PearlIndex
   Niets is 100% betrouwbaar, behalve geheelonthouding dan.

   Maar heb er zelf ook wel vraagtekens bij, maar wel iets om verder over na te denken.

   Verwijderen
  2. Helemaal waar inenomdekaas! Zo komen wij aan nummer 3. De natuur trekt soms zijn eigen plan. Voorheen had ik 7 jaar een koperspiraaltje. Hoewel mijn menstruatie daardoor wat heftiger was, was ik er verder tevreden mee.

   Verwijderen
 4. Grappig zeg, ik zag het inderdaad ook al op FB langskomen. Ik vind het wel slim dat je b.v. voor je kindje dan niet valt voor biologische kleding, maar gaat voor tweedehands. In feite is zo'n beurs natuurlijk ook weer een commerciële bedoening en daar zal misschien minder snel tweedehands worden aangeprezen, terwijl dat ook een mooie combi biedt; hergebruik + lagere prijs. Het lijkt me ook vooral leuk voor inspiratie, zo'n beurs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was wel moeilijk hoor om me in te houden bij de kinderkleding...

   Verwijderen
 5. Hoi, lees dat je een swimsuit zoekt. Volgens mij heb ik er nog één waar onze jongens niet meer in passen. Maatje 86? Mail me maar even dan kijk ik het thuis voor je na (ben nu aan het werk). Groet, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen