donderdag 9 mei 2013

Hé wat staat er nu weer bij ons in de tuin?

We gingen met Hemelvaart heel burgerlijk naar de Intratuin en namen daar zo'n 1 euro ontbijtje. We waren nog net de drukte voor gelukkig, anders was ik gillend de winkel uitgerend. Het was een leuk uitje, zoontje vindt het prachtig in het winkelwagentje, voor hem een hele attractie. Hij kan nog niet zo goed erin zitten, maar wiebelt een beetje heen en weer en houdt zijn handjes stevig vast aan het karretje. We kwamen voor grond en namen ook nog twee klimplantjes mee, met de cadeaubonnen die we inwisselden hoefden we slechts 10 cent bij te betalen.

De klimplantjes zijn voor de schuttingen in de achtertuin. Onze schuttingen zijn zo zaai: bakstenen en hout, daar moest toch echt wel iets groens op gaan groeien. Nu hadden we kunnen kiezen voor een doorsnee klimplant, maar manlief is een bierliefhebber die nu net zijn eigen brouwsel op fles heeft staan, dus waar kies je dan voor? Ja, Hop oftewel de Humulus Lupulus.

We hebben er twee gekocht en bij de schutting aan de rechterkant geplaatst in de achtertuin. Achter die schutting loopt een pad, dus dan hebben de buren er ook geen last van mochten ze toch te veel geuren of door de schutting kruipen. Volgens diverse sites is de hopplant goed te stekken, dus mochten we meer willen, dan komt dat wel goed.

Manlief keek de hele dag trots naar zijn planten. Naar eigen zeggen snapt hij nu het gevoel dat ik heb als ik naar mijn moestuintje kijk. Hij heeft er zelf ook een blogje over geschreven met diverse foto's. Helaas hebben er wel wat tulpen moeten wijken voor de beste plek, maar ach ik moet manlief ook wat ruimte gunnen in de tuin.

Verder in de achtertuin een blauwe en witte druif geplant en 3 paprikaplantjes naar buiten gedaan in een grote ronde zwarte bak. Nu maar hopen dat ze het blijven doen, maar ik heb nog genoeg "reserve" binnen staan.


4 opmerkingen:

 1. Lekker bezig geweest :) Wij zijn ook heel even naar een tuincentrum geweest om wat te halen voor schoonouders. In en uit, want al die drukte, daar ben ik ook niet zo dol op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hop is mooi. Kun je ook bloemstukken van maken. Een vriendin doet dat veel. Heel mooi!

  Als bier echter ook niet verkeerd:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor, hop! Wij hadden dat in de tuin van ons vorige huis, het groeit als een tierelier ;-) Jammer alleen dat er snel schimmel in komt, maar daar moet je wat tegen kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk stukje van je man over de hop!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/11/5-jaar-later

  BeantwoordenVerwijderen