woensdag 6 februari 2013

Koken voor thuisafgehaald

Nadat de knolserlderijsoep zo goed was bevallen als een cadeautje voor een vriendin, ik kreeg later nog een sms-je dat het heerlijk was geweest, durfde ik dit gerecht ook wel aan te bieden via Thuisafgehaald. Ik plaatste het op de site als "maaltijd op verzoek" voor minimaal 2 porties. Slechts enkele dagen later kreeg ik iemand die het graag wilde afnemen.

Dus gisteren stond ik in de keuken om een lekkere grote pan knolselderijsoep te maken. Ik kocht alle ingrediënten biologisch, want het is mijn doel om alle maaltijden vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch aan te bieden. Helaas waren er verder geen afhalers, hoewel ik nog 4 extra porties had aangeboden. De rest, nadat we er zelf ook van gesmuld hadden natuurlijk, ging dus gewoon lekker in de vriezer, altijd makkelijk als ik weinig tijd heb om te koken.

De afhaler kwam in het afgesproken uurtje, de twee porties ophalen, nou ja uiteindelijk wilde ze er ook wel 3. Ik vroeg € 1,25 per portie. De portieprijs moet een kostprijs zijn volgens de site van Thuisafgehaald. Omdat ik op het moment van aanbieden niet precies wist wat de ingrediënten kosten en hoeveel porties ik uit een pan haal heb ik een schatting gemaakt van de kosten. € 1,25 vind ik een mooie prijs voor een portie biologische soep, in de winkel/horeca krijg je het echt niet voor dat geld. En op de site van thuisafgehaald zag ik dat de meeste soepen worden aangeboden voor € 1,50- € 2,50.

Het is mij niet te doen om er iets aan te verdienen, ik vind het vooral leuk om te doen en voor het sociale. Ook is het denk ik wel goed voor het milieu, omdat er grotere porties in 1x worden gekookt.

De afhaler had wel interesse in meer vegetarische maaltijden, dus ik ga nog even nadenken over wat ik verder nog ga aanbieden. Misschien pompoentaart die is hier wel favoriet. Dinsdag is voor haar een goede afhaaldag, want dan heeft ze altijd weinig tijd om te koken. Laat dinsdag nou ook een dag zijn, dat ik vaak wel tijd heb om te koken...dus dat komt vast wel goed.En later kreeg ik nog een sms-je dat het soepje heerlijk was. Dus dat smaakt naar meer....

16 opmerkingen:

  1. Leuk, ik denk erover om me ook aan te melden. Maar hier in de buurt nog weinig afhalers...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier in het dorp zijn ook maar 5 geregistreerde afhalers. Maar je kan altijd een "maaltijd op verzoek" aanbieden en dan zie je vanzelf op er animo is. Misschien denken de potentiële afhalers wel hetzelfde, geen aanbieder in de omgeving, dus dan meld ik me ook maar niet aan. Gewoon proberen zou ik zeggen.

      Verwijderen
  2. Woonde je maar hier in het dorp. Er zijn wel twee koks,maar niet bio.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat het zo'n succes was! Ik denk er ook wel over om me aan te melden, maar heb toch een beetje 'koudwatervrees'. Op zich zijn er wel genoeg afhalers hier in de buurt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ook last van koudwatervrees, maar heb het maar gewoon geprobeerd. Begonnen met eerst zelf afhalen om te kijken en daarna een gerecht wat bijna niet kan mislukken en al door vrienden goed is gekeurd erop gezet.

      Toen ik tegen mijn afhaler zei dat ik eerst wat meer thuis wilde proberen voordat ik het aanbiedt, zei ze dat ik het ook op haar mag uitproberen. Weet nog niet of ik dat doe, maar stemt me wel een beetje gerust....

      Verwijderen
  4. Ik ben er ook mee bezig, via een ander medium dan. Voorlopig alleen gebak en dergelijke. Maar het helpt denk ik wel als je af en toe wat 'reclame' maakt voor jezelf. Mensen vertellen dat je dit doet bijvoorbeeld. Ik moet nog wat dingen verbeteren en een berg leuke foto's maken, maar dan gaat mijn afhaal ook van start

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er is hier te weinig animo helaas. Platteland

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk zeg. Jammer dat je niet in mijn buurt woont, anders had ik graag zo'n knolselderijsoepje van je geproefd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je nog gaat verhuizen, kom je wel bij mij in de buurt te wonen ;-)

      Verwijderen
  7. Ontzettend leuk! Jammer dat je niet in de buurt woont...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als je klaargemaakte maaltijden verkoopt, moet je dan niet voldoen aan de eisen van het voedselagentschap en een vergunning hebben ? Kun je geen problemen krijgen met de belastingen aangezien het verkopen van dergelijke klaargemaakte maaltijden wellicht 'in het zwart' gebeurt (tenzij je zelfstandig of zelfstandig in bijberoep bent) Indien in het zwart, vind ik het vrij riskant om de info op internet te zetten, je weet maar nooit 'wie' er meeleest....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals gezegd ben ik er niet op uit om er geld mee te verdienen, mijn prijzen zijn ook laag, dekken gewoon de kosten. Ik doe het omdat ik het leuk vind om (uitgebreid) te koken en wij maar met z'n 2-en zijn. Op de site van thuisafgehaald staan regels voor hygiëne en veiligheid.
      Commerciële cateraars zijn ook niet toegestaan op de site.
      Iedereen mag dan ook lezen dat ik hier aan meedoe, want ik vind het een super initiatief!

      Verwijderen
  9. Helaas wordt hier weinig aangeboden in de buurt. Op de site staat inderdaad dat de prijs moet zijn de kosten van de boodschappen. Dat staat er letterlijk. Zeker de helft wordt duurder aangeboden. Ik maakte hier bijvoorbeeld zaterdag erwtensoep. Kosten waren ongeveer € 5,00. Dan heb ik vier grote porties. Op de site staat snert voor € 3,00 per portie. Of arretjescake. Met bio roomboter en bio eitjes en bio suiker en cacau kosten een cake bakken ongeveer € 5,00. Op de site € 1,50 per plak. Op quiche met brie walnoot spinazi en tomaat. € 5,00 voor 1/5 van de quiche. Dat is € 25,00 voor 1 quiche van 28 cm. Alleen kostendekkend is het vaak niet. Er zijn er die zeker bij gebak het volgens mij als bijbaan zien. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk! Ik heb me ook aangemeld! Nu alleen nog tijd hebben om te koken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat goed dat je daar aan meedoet! Ik heb me een tijdje terug al ingeschreven, maar er nog geen gebruik van gemaakt. Er ook zelf nog niks op gezet. Maar dat ga ik zeker een keer doen, allebei.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ontzettend leuk en inderdaad je leert ook weer nieuwe mensen kennen.

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen