zaterdag 16 februari 2013

Reiki

Gisteren was er op de wandelwagensoos, de ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen, iemand die reiki geeft. Ze vertelde wat reiki ongeveer inhoudt en hoe het kan helpen bij moeder en kind. Er zijn wel vaker informatieve bijeenkomsten, activiteiten e.d. op deze ontmoetingsplek. Altijd leuk zo'n extraatje.

Ik ben niet echt geïnteresseerd in Reiki, het klonk mij allemaal nogal zweverig. Maar ja een beetje informatie erover kan geen kwaad en daarnaast kon ik ook gezellig weer met de andere moeders babbelen en vindt zoontje het geweldig om met andere kindjes te "spelen".

Ik vroeg haar hoe het mijn  zoontje misschien kan ondersteunen in onze weg om van de sondevoeding af te komen. Ze vertelde dat ze op een kinderdagverblijf werkt met kinderen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben en dat deze kinderen vaak veel rust vinden door de reiki en het ze ondersteunt bij de ontwikkeling.

Ze vroeg of ze mij een behandeling mocht geven op de stoel met zoontje op schoot. Nou ja, baat het niet, dan schaad het niet, toch? Ik voelde eigenlijk niet zoveel, alleen een beetje warmte op mijn hoofd en rug. Of had ze gewoon hele warme handen?

Frappant was wel dat zoontje daarna zo een biscuitje at op mijn schoot zonder problemen.... en 's middags ook goed at. Vanmorgen zat de pleister van zijn sonde helemaal los en moesten we deze dus vervangen. Normaal is dat een heel gedoe. Krijsen en moet één van ons hem echt goed vasthouden, anders trekt hij de sonde er helemaal uit. Nu gaf hij geen enkele kik en lag rustig om zich heen te kijken.

Dan vraag je je toch af, zou het door de Reiki komen?

's middags at hij trouwens weer net zo weinig als anders, dus de reiki was vast uitgewerkt....

8 opmerkingen:

 1. Ik weet weinig van reiki, maar ik weet wel dat kinderen in de leeftijd van je zoontje, niet kunnen facken. Volwassenen en grote kinderen zouden na een reiki behandeling zich bewust anders kunnen voordoen.

  Misschien was het de reiki, of was het toeval? Wat het ook was, het is super dat je zoontje even goed gegeten heeft en rustig bleef bij de sonde wisseling, wat altijd heel vervelend is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo denk ik ook, fijn dat het een keer goed ging. Maar denk niet dat Reiki iets voor ons is.

   Verwijderen
 2. Misschien moeten we alle kinderen maar in een reiki-internaat stoppen. Waar ze non-stop gereikied worden en altijd netjes hun bord leeg eten... wat een rust zal dat geven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet wel dat kinderen heel erg reageren op energie. Dus die van andere mensen. Ben ik moe/niet lekker in mn vel, dan wordt dochterlief nog lastiger en zoonlief juist enorm lief. Ookal gedraag ik me verder normaal.
  Reiki op zich lijkt misschien zweverig en ik weet niet of het werkt, maar je bewust zijn van je eigen energie is niet erg. baby's reageren daar heel erg op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn hond reageert ook precies zo op mijn gemoedstoestand.
  Misschien is het slim om een paar Reiki behandelingen te overwegen.
  Of het nu jou, je zoontje of jullie allebei helpt, na een paar keer weet je wel of het verschil uitmaakt. Zo'n behandeling "even tussendoor" is denk ik niet zo geschikt om goed te bepalen wat je zoontje nodig heeft, ik zou een serieuze afspraak maken om het een goede kans te geven.
  Groetjes Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg reikie behandelingen tijdens mijn zwangerschap. Als voorzorg om mijn hoge bloeddruk onder controle te houden. Ik had wel wat verhoogde bloeddruk maar niet extreem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom zou je er niet mee door gaan als hij er zo goed op reageerd. reiki brengt ook je inerlijke in balans. Goed zweverig mag je het wel noemen, maar waarom hebben er dan zoveel mensen baat bij ? Doe wat je goed lijkt en geef het een kans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Astrid. Ik weet het niet, ik vind het best prijzig en geloof er zelf niet zo in. Maar ik ga me er zeker wel wat meer in verdiepen.

   Verwijderen