zaterdag 23 februari 2013

Wat een heerlijk gevoel!

Ik heb al een paar dagen nauwelijks blogjes geschreven en dat is niet zonder reden. Ik ben druk, druk, druk met het voeden van zoontje. En het gaat goed, wat een heerlijk gevoel!

Al een paar maanden zijn we bij de kinderarts aan het "zeuren" of we nu eindelijk de sondevoeding van zoontje kunnen gaan afbouwen. Wij hebben het idee dat hij zo weinig eet, omdat hij altijd "vol zit" van de sondevoeding. Ze gaf aan daar wel in mee te willen gaan, maar daarvoor moest hij eerst aan een aantal criteria voldoen volgens haar: minimaal 8 kilo bij de volgende controle (omdat hij nog ondergewicht had) en een voldoende mondmotoriek. Bij de laatste controle had hij een ruime 8 kilo, maar ze wilde toch eerst de logopedist mee laten kijken voor zijn mondmotoriek. Gelukkig konden we een week later daar al terecht en gaf zij "groen licht".

Diezelfde week hadden we een belafspraak met de diƫtiste, maar er werd niet gebeld. Dus toen maar een mailtje gestuurd met wat er met de arts en logopedist was besproken. De dag erna belde ze met excuses, door omstandigheden had ze de belafspraak verzet, maar ons niet ingelicht. Nou ja, kan gebeuren, dacht ik nog. Zegt ze daarna heel doodleuk, dat ze de arts nog niet gesproken heeft. Oh, wat was ik boos, maar natuurlijk bleef ik netjes aan de telefoon. Ze zou wel een nieuw eetschema sturen, maar dat zou na het weekend worden, want druk druk druk.... Kortom na ruim 2 weke wachten waren we nog geen steek verder! Terwijl we al vanaf december willen afbouwen!

Nu komt er hier bijna wekelijks ook een verpleegkundige over de vloer en met haar de situatie besproken. Dat we het dan wel zelf gingen proberen, we waren het wachten zat! Ze snapte ons gevoel en gaf wat tips en waar we op moesten letten i.v.m. uitdroging. Heel lief, zo waren we nog zekerder van onze zaak, want als het niet zou gaan zouden we zo de sondevoeding weer kunnen opvoeren.

Alsof het zo moest zijn, trok zoontje donderdagochtend na het ontbijt met bijbehorende aanvullende sondevoeding zijn sonde eruit. Manlief gebeld: Ja hoor, hij vond ook gewoon even zo laten en kijken wat zoontje doet. Nou die dag ging het al best goed. Maar 's avonds dachten we toch maar weer die sonde erin doen??? Ik zou de volgende dag met hem gaan zwemmen, is toch veel fijner zonder sonde? Dus besloten de sonde er na het zwemmen weer in te doen.

Maar de ochtend van het zwemmen at en dronk hij weer zo goed! Toch zonde om dan die sonde er weer in te stoppen? Dus zo gelaten. Vanmorgen gewogen: we hadden met elkaar afgesproken dat als hij onder de 8kg zou zijn we de sonde er weer in zouden stoppen om bijvoeding te geven. En helaas gaf de weegschaal 7875 gram aan. Maar de sonde 's avonds inbrengen om de nacht wat bij te geven leek ons voldoende.

Vandaag at en dronk hij weer heel goed. Ik heb net zelf maar een berekening gemaakt van kcal die hij heeft gegeten en gedronken en dan komt hij 200kcal tekort. Dus de sonde ingebracht voor het naar bed gaan en nu loopt de pomp om nog 200kcal bij te geven.

Als dat goed gaat zou dat betekenen dat we van 760ml sondevoeding naar 200ml zijn gegaan in een tijdsbestek van 2,5 dag! Oh wat ben ik trots op zoontje!!! En wat een heerlijk gevoel is het om hem zonder sonde te zien, zonder die k# pomp rond te zeulen, hem lekker te zien eten. Hij was de afgelopen dagen wel soms wat huilerig, vast honger, tja dat gevoel moet hij ook leren kennen......


18 opmerkingen:

 1. Fijn dat het zo de goede kant uit gaat en wat een heerlijk ventje om te zien, dat laatste gaat ook wel helemaal goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je eigen gevoel is toch het beste he! Super zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje! En wat ontzettend goed!!!
  Hier gaat eten even wat minder (we gokken op nog meer tandjes of een oorontsteking)
  Maar hij heeft er zelf ook wel genoeg van misschien. En als hij gewoon hartstikke goed aan het eten is, komt het vast wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig mannetje. En nog mooier zonder sonde, wat gaat dat goed zeg. En die instanties word je gek van. Goed dat jullie jullie eigen gevoel hebben gevolgd en idd even wegen en dan even aan de sonde. Super toch.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig,dat het gewoon eten zo goed lukt.Ik ken een meisje,die helemaal geen zin meer had om iets "gewoon"te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi mannetje. En goed dat je je gevoel volgt en nu dit doet. Je pakt het geweldig aan vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik hier weer eens van het kastje naar de muur gestuurd word, neem ik contact met mijn huisarts op en dan gaat het ineens altijd veel sneller allemaal. Net of ze je dan opeens wel serieus nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fantastisch nieuws! Goed dat jullie jullie (buik ;)gevoel volgen en zelf beslissen ....jullie kennen jullie
  mannetje het beste!
  heel veel liefs en fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn zulk nieuws, en goed dat jullie gewoon je eigen gevoel volgen!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend fijn voor jullie!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat het zo goed gaat, heerlijk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dit echt helemaal super zeg! Zit hier met de tranen in mijn ogen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een goed nieuws! Fijn dat voeden nu zelf goed gaat!!
  Ik hoop dat het goed blijft gaan en jullie mooie mannetje goed groeit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig!! Zo komt het in etappes helemaal goed! Goed dat jullie je niet al te afhankelijk opstellen, volg je gevoel!! Groeien maar!
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ben ik blij voor jullie en wat een mooie foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! En wat fijn dat het zo goed gaat! Nog even en je zult zien dat hij er helemaal vanaf is! Je eigen gevoel is toch het belangrijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat goed zeg! super!
  En wat een mooi mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen