maandag 11 februari 2013

Rammenas

En toen haalde ik donderdag het groentepakket op en zat er ineens rammenas in. Soms gebeurd dat wel, dan is er op het laatste moment toch iets gewisseld in het pakket en klopt het dus niet helemaal met wat op de site staat. Geen probleem, dan wordt het weekmenu gewoon aangepast. Dus deze keer zat er i.p.v. veldsla, rammenas in en laat dat nou iets zijn waarvan ik nog nooit heb gehoord....

Er zaten 2 knolletjes in ze zagen er een beetje uit als bieten, maar dan de kleur van schorseneren en in het begeleidende receptenkaartje staat dat ze naar radijs smaken. Om het mezelf makkelijk te maken heb ik het recept van het receptenkaartje gemaakt: Rammenas gratin. De ingrediƫnten had ik allemaal in huis, dus dat was makkelijk.

Ik maakte het zondag klaar, zodat mijn zus deze "onbekende groente" ook kon proeven.
Voor het recept zie hier

Tijdens het koken had ik de hele tijd dit nummer in mijn hoofd:
Ik vond de rammenas best te eten, maar zeker geen favoriet van mij. Het deed een beetje denken aan spruiten vond ik, bitter. Mijn zus vond het wel lekker, maar dan met name de kaassaus. Tja, smaken verschillen, misschien op een andere manier klaargemaakt dat ik het lekker vind. Ik heb door anders te koken ook al venkel leren eten.

De vraag van de leverancier was of deze vergeten groente vaker in het pakket mag terugkomen. Nou van mij hoeft het niet, maar ik vond het leuk om een keer gegeten te hebben.

Kennen jullie deze groente en nog lekkere recepten ermee?

6 opmerkingen:

 1. Ik ga dit jaar ramanas kweken, op verzoek van vriend. Hij vind het lekker(als rasp bij kaas geloof ik) Maar ik heb nog een aantal vergeten groentes erbij. Om eens te proberen.
  ( als het goed is, is mn mailtje eindelijk aangekomen, na enorme ruzie met hot.mail.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het nog nooit gegeten, zat nog nooit bij ons groentenpakket... Ik had ook gelijk dart liedje in mijn hoofd, haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als rauwkost op de boterham, of geraspt door de salade. warm ken ik deze groente niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk is de rammenas lijkt heel veel op radijs. Alleen is de rammenas
  wat pittiger. Lekker op brood met beetje zout.
  Volgens mij is de rammenas, rettich, radijs familie van elkaar.


  groeten Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt de rammenas heel goed gebruiken als vervanger van radijsjes. Bij ons zat ie laatst ook in het pakket en ik vond het wel een verrassende groente. In de zomer ben ik dol op radijsjes maar die heb je in de winter natuurlijk niet. Daarom vond ik het zo leuk dat die onooglijke knol ons onverwacht een voorjaarsgevoel kon geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wel eens een stukje rammenas gerasp in rauwkost. Maar vond het te pittig.

  BeantwoordenVerwijderen