zondag 3 februari 2013

De kledingkast is weer gevuld

Soms moet het geld ook gewoon rollen toch? Hier was het in ieder geval wel even nodig. Vorig jaar heb ik vrijwel geen nieuwe kleding gekocht, had er ook echt geen tijd en zin in. Maar nu begon ik toch wel echt te merken dat ik vrijwel niks meer had dat ik ook buitenshuis aan zou kunnen. De kleding was of te klein (nog 6 zwangerschapskilo's te gaan), of verwassen, soms een gat of vlekken die er niet meer uitgaan. Eigenlijk had ik nog maar 1 goed setje waar ik me echt mee in het openbaar durfde te vertonen.

Eerst maakte het me niet zo veel uit, met zoontje kon ik me toch niet echt buitenshuis begeven. Maar de tijden zijn veranderd, we hebben elke week wel een paar afspraakjes buiten de deur. Ik dacht dat ik het nog wel zou kunnen rekken met mijn huidige garderobe tot die laatste kilootjes eraf zijn, dan passen weer veel kleren die nu te klein zijn. Maar misschien duurt dat ook nog wel een jaar.... Dus nu toch maar van de SALE gebruik gemaakt. En ik had ook echt geen toonbaar/goed zittend ondergoed meer...

Ik stelde mezelf een budget waar ik niet boven wilde komen: 150 euro. Ik heb altijd een hekel gehad aan kleding kopen, dat komt door mijn niet gangbare maat: klein van stuk 1.55m en nu maatje 44/46 (zonder zwangerschapskilo's 42). Broeken zijn altijd te lang en de bovenkleding zit vaak te straks rond de boezem of je ziet mijn rolletjes. Nee, meestal loop ik gefrustreerd het pashokje uit en ga dan de rest van de dag zitten mokken.

Nu zijn er 2 merken die mij altijd wel goed zitten. Het ene merk heeft zelfs een "kortlijn", spelciaal voor vrouwen van 1.57m tot 1.64m. Blijkbaar ben ik super kort, want ik zit daar nog net onder. Maar ik ben echt blij hiermee. Geen problemen meer met broeken, niet meer korter maken, gewoon gelijk iets hebben dat past. Deze kleding is sinds een jaar ofzo ook te bestellen via een postorderbedrijf en die hadden nu SALE. Ik vind het fijn om daar kleding te kopen. Geen gedoe in een pashokje, geen irritante verkoopsters, geen drukte, gewoon lekker op je gemak uitzoeken, passen en wat niet past stuur je gewoon lekker terug.

Ik kocht 6 broeken, 9 bovenstukken (tuniek, jurkje, trui, longsleeve) en 2 bh's totaal voor € 249,-- Nu hoor ik je denken: "maar je wilde toch niet meer uitgeven dan € 150,--. Klopt, maar ik bestel liever iets meer, want er gaat toch altijd iets terug en als je later nog iets bij moet bestellen betaal je weet verzendkosten. En van sommige dingen bestelde ik 2 maten omdat ik twijfelde over de pasvorm.

De volgende dag werd het gelijk bezorgd en dat vind ik zo handig, als je het vóór 22.00 besteld heb je het de volgende dag gewoon al in huis. En 's avonds ging ik dus aan de slag met passen. 3 broeken, 1bh en 4 bovenstukken konden terug, totaal voor € 110,-- euro. De retouren werden 2 dagen later opgehaald, lekker makkelijk toch?

Ik ben blij dat mijn kledingkast weer gevuld is met passende, toonbare kleding. Ik kan er zo wel weer tegenaan tot de zomer. Uiteindelijk waren de totale kosten € 139,-- dus mooi binnen budget gebleven. Ik koop altijd veel in 1x, want ik heb er zo'n hekel aan. Zo nu en dan doe ik een grote shopronde op het web voor kleding (2-3x per jaar), meestal tijdens de SALE. Voordeel hiervan is ook dat de kosten beperkt blijven; ik word niet steeds verleidt tot extra aankopen.


3 opmerkingen:

 1. Zo werkt het voor mij ook! Ook hier klein/kort (1.53m en maat 42 nu). Ik koop graag bij Bonprix: niet duur, ze hebben veel in korte maten of 3/4 etc. Liefst zou ik zoveel mogelijk biologische kleren kopen, maar daar is het met de maten voor mij echt een ramp. Sinds kort zit ik op naailes, dat is ook erg handig, maar tot voor kort kon ik niet meer dan een knoop aanzetten. :-)
  BH's koop ik bij een speciaalwinkel, loeiduur maar ze gaan erg lang mee (paar jaar) en die geven véél meer steun.
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk je ook wel eens bij tweedehands kledingzaken? Bij regelmatig neuzen is er soms iets goedkoos en moois te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zoontje ga ik wel regelmatig naar een tweedehandskledingzaak, maar voor mezelf nog niet...misschien toch eens kijken. Hier bij de kringloop kijk ik wel altijd, maar nog nooit iets passends en leuks kunnen vinden.

   Verwijderen