woensdag 3 oktober 2012

Het huis weer iets opgeruimd

Van het weekend ben ik eens aan de slag gegaan om de babykleertjes t/m maat 62 uit te zoeken. Bij ons zijn dat er best veel, omdat we bij maatje 40 zijn begonnen. Ik heb veel kleding gekregen, 2e hands gekocht en ook goedkoop een aantal zakken met kleding gekocht van allerlei maten. Ik had een overvloed aan kleertjes maat 50, 56 en 62.

De kleertjes die niet helemaal mijn smaak zijn heb ik nu in een doos gestopt voor de rommelmarkt waar ik eind november een weekend sta. De andere kleertjes heb ik in een box gedaan met een sticker erop welke maten het zijn. Ik bewaar het, omdat er wel een wens is voor een 2e kindje. De kleertjes die ik niet verkoop op de rommelmarkt doe ik in een zak voor een goed doel, dus na de rommelmarkt is het definitief uit mijn huis verdwenen.

Maandag lag er een briefje in de brievenbus van iemand die oud ijzer, fietsen, elektrische apparatuur e.d. inzamelt. Komt dat mooi uit; er staan nog 2 oude fietsen in de schuur waar ik graag van af wil. Ik wil straks een nieuwe fiets kopen waarmee ik zoontje ook kan vervoeren en dan wordt mijn huidige fiets de reserve fiets. Dus weg met die 2 overbodige oude fietsen.

Kon manlief helaas niet overhalen om ook zijn 3 oude systeemkasten weg te doen. Hij wil eerst de gegevens van de harde schijven afhalen, maar weet niet hoe. Alsof het nog belangrijke informatie is als je er al 5 jaar niet meer naar gekeken hebt. En als je niet wilt dat anderen het zien haal je die harde schijf eruit en vernietig je die. Helaas ik kon hem niet overtuigen. Hij heeft nog meer moeite met spullen wegdoen dan ik. Ik merk nu ik eenmaal begonnen ben met spullen wegdoen het me steeds makkelijker afgaat. Met die fietsen was hij het trouwens ook niet helemaal eens. Ik had er toch nog de lampjes e.d. van af kunnen halen, de goede onderdelen. Tja, zei ik daar heb je 2 dagen de tijd voor gehad en je hebt het niet gedaan, dus pech. En wat wil hij met die onderdelen doen? Hij heeft niet eens verstand van fietsen, kan nog geen band plakken. Maar ik ken zijn gevoel wel, zo dacht ik 3 jaar geleden ook nog....

..........

Nou die man van dat briefje kwam dus mooi niet opdagen. Maar er stond ook een telefoonnummer op het briefje, dus gebeld. Bleek het niet te mogen van de gemeente, hij had geen vergunning. Grrr... Nee de gemeente heeft natuurlijk liever dat je het bij de gemeentewerf komt brengen, want dan moet je betalen € 18,-- per m3. Nu staan de fietsen dus weer in de schuur....
6 opmerkingen:

 1. Moet je betalen om oud ijzer weg te brengen? Wat idioot, weet je wat ze daar voor krijgen! Dat is dubbele winst voor de gemeente. Asociaal!

  Is naar een oud ijzerhandel brengen of gewoon gratis af te halen op marktplaats geen idee voor je fietsen? En gewoon de harde schijven uit de systeemkasten schroeven en de rest wegdoen? Harde schijf alleen neemt iig minder plek in...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat valhalla schrijft hebben wij ook gedaan. We werden plat gebeld door mensen,die de gratis fiets wilden hebben. Ze worden gebruikt om bij het station neer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat stom zeg! Dat je moet betalen om je oud ijzer in te leveren en dat de gemeente dan een stokje steekt voor iemand die het bij mensen op wil halen. Maarruh, ik zou ook MP eens proberen voor die fietsen, gratis moet je er zeker zo van af kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor alle reacties. Ik heb ze nu op MP gezet en de reacties stromen inderdaad binnen. Als het goed is worden ze nu morgen opgehaald, maar met MP is dat ook altijd even afwachten.

  Of het trouwens klopt dat ik moet betalen bij de gemeente weet ik niet helemaal zeker als het om fietsen gaat, maar het meeste betaal je wel heel veel voor. Maar dit is nog makkelijker, hoef ik zelf geen vervoer te regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vreemd dat ze het niet mogen op halen. Hier vallen er om de paar weken briefjes op de mat om oud ijzer op te halen. Het zijn vrijwel altijd woonwagenkamp-bewoners. Soms proberen ze een ander kamp ook nog te vroeg af te zijn en belt er iemand aan. Ook overal aanhangwagentjes langs de weg, we hebben nogal wat kampjes hier (gelukkig niet a la Vinkeslag ;-)).
  Van manlief staat er ook nog een oude computer op zolder, en een kapotte tv (heeft ie zelf aan gewerkt bij Philips en mag dus niet weg, want ooit gaat ie een oud-collega bellen om te vragen of ie 'm kan repareren, grrr...).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Interessant om te lezen en zeer goed te volgen

  Here is my website - schijf recovery

  BeantwoordenVerwijderen