zaterdag 6 oktober 2012

Wat moet een mens met 100 bewaarbakjes?

Al langere tijd stoorde ik me aan het kastje waar ik de bewaarbakjes opberg. Vandaag heb ik die maar eens onder handen genomen. Ik gebruik de bakjes best veel om eten in te vriezen e.d. maar ik had er inmiddels te veel verzameld. Eerst maar eens gekeken of van de doosjes de bijbehorende deksels er nog waren. Nou dus 6 bakjes zonder passende deksel en 15 deksels zonder doosje. Hup weg ermee. Verder ging er nog 1 doosje weg waar de deksel niet goed van sloot.

De rest ging weer terug in de kast, ik heb er denk ik nog te veel, maar er is tenminste overzicht. Ik heb de deksels nu op de doosjes gedaan, zodat ik niet meer eindeloos hoef te zoeken naar de bijpassende deksel. Zo neemt het wel iets meer plaats in, maar het blijft beperkt tot dat ene kastje. Ook staan er nog een aantal doosjes van de chinees en aangezien we bijna nooit meer iets halen, worden die niet meer aangevuld. Na een aantal keer gebruiken zijn die bakjes vaak toch wel klaar voor de prullenbak, dus uiteindelijk neemt het aantal bewaarbakjes vanzelf af.

Nu heb ik wel plek in dat kastje om een aantal potten te bewaren voor als ik volgend voorjaar/zomer weer jam wil maken of courgette in zoetzuur. We hebben steeds minder potten met metalen deksel is mij opgevallen. We eten niet meer zo vaak groente en sausjes uit potten. Dus als ik een keer een geschikt potje heb, is het wel handig deze te bewaren. Ik heb bedacht dat ik maximaal 10 potten ga bewaren, anders heb ik straks weer een kast vol troep. Mocht ik tekort hebben kan ik in de zomer altijd nog eens familie en vrienden vragen wat potjes voor mij te bewaren.

Bewaren jullie ook bakjes, potten e.d. En hoe houden jullie hier overzicht in?

Ik dacht trouwens dat ik klaar was met het uitzoeken van de babykleertjes t/m maat 62, kwam ik net in de 3e slaapkamer (die we tijdelijk even gebruiken als rommelhok/opslag) nog een tas tegen. Nou een mooi klusje voor vandaag als ik zo naar buiten kijk....

6 opmerkingen:

 1. Herkenbaar. Ik heb in de schuur twee bakken. Met doosje en eentje met potten. In de keuken heb ik er maar een paar voor een ev, restje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nooit zoveel bakjes en of potjes op voorraad. Ik moet nu zelfs weer beginnen met het aanvullen van de bakjes. Maar net wat jij zegt... soms heb je er echt teveel.
  Succes met het uitzoeken van de kleding. Hier schijnt inmiddels het zonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je wilt niet weten hoeveel opbergbakjes en potten we hier hebben. Maar uit de praktijk blijkt dat ik voor min. 2 jaar aan potten moet hebben. Had ik verleden jaar niet zoveel jam gemaakt en kersen op brandewijn hadden wij dit jaar vreselijk veel pech gehad. Namelijk een zeer slecht fruitjaar en dus niks, nista,nada. Lang leve dat ik verleden jaar heel veel gemaakt heb

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben vandaag ook bezig geweest met het uitzoeken van de kinderkleding, deel verkoop ik via MP en een deel heb ik naar de kringloop gebracht. Wat betreft de doosjes ,de groeien in Huize Annelieya ook altijd aan en dan inderdaad deels incompleet.Ik loop ze eens in de zoveel tijd weer even na en alles wat kapot of incompleet is gaat weg .Wat een ruimte heb je dan ineens weer in de kast.

  Groetjes

  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och.... die bakjes! Bij mij lagen ze door de hele kast verspreid, en dan kon ik nog de juiste nooit vinden, of inderdaad het dekseltje niet. Ik heb ze nu in- en op elkaar gestapeld in een grote opbergbak in de kast gezet. Dekseltjes ernaast in een plastic zak. Als ik nu een bakje nodig heb til ik zo hopla de bak op het aanrecht. Dat zoekt veel makkelijker dan in de kast te moeten graaien. Ik heb namelijk alle aanrechtkastjes onder het aanrechtblad, dus dan moet ik helemaal op m'n knieen om iets achteruit de kast te pakken. Nu is dat niet meer nodig, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn ouders hadden vroeger zo'n klein keldertje en één plank stond echt helemaal vol met torenhoog opgestapelde Melitta-doosjes ... en de rest stond in de grote vriezer gevuld met groentes. Geen idee eigenlijk of ze die doosjes nog altijd allemaal hebben. Ik heb maar een klein vriezertje en een nog kleiner keukentje :-) dus mijn bewaardozen zijn minimaal ... maar ik heb ze wel!

  BeantwoordenVerwijderen