donderdag 25 oktober 2012

Overal spullen

Hoeveel spullen heeft een mens? En hoeveel spullen heeft een mens nodig?
Wij hebben, vind ik, te veel spullen. Heel veel spullen gebruiken we nooit en nemen dus eigenlijk alleen plaats in beslag. Al een tijdje ben ik bezig spullen uit mijn huis te lozen, maar er sluipen ook weer nieuwe spullen het huis in. Ik koop zelf iets of krijg iets cadeau. Toch gaan er inmiddels meer spullen uit dan erin komen. Maar of ik ooit het punt bereik wat ik nu voor ogen heb?

Gisterenavond keek ik de film: Overal spullen. Ik moet er niet aan denken om, zoals de filmmaakster, al mijn spullen te nummeren. Het zijn er gewoon veel te veel. Maar wel leuk om te zien hoe alles is uitgestald en welke beelden het bij anderen oproept over de eigenaar.

Soms droom ik over een container voor mijn huis waar ik alle spullen in gooi en dan weer helemaal opnieuw beginnen....maar dat doe ik natuurlijk niet echt.Vanmiddag maar weer eens een schap, la of kastje onder handen nemen.


11 opmerkingen:

 1. een kastje per dag (of la of plank of doos etc) is een goede manier om ruimte te creëren. Door het in overzichtelijke projektjes op te knippen is het haalbaar en je krijgt er steeds meer zin in als je de resultaten ziet.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat doe ik inderdaad ook regelmatig een kastje of la ofzo uitzoeken. Maar ik kom echt niet aan 1 kastje per dag toe. Dus zal het me helaas meer tijd kosten. En de kastjes die ik al wel heb gedaan worden langzaamaan toch weer rommelig, dus vragen bijna al om een 2e beurt....
   Maar om het resultaat te zien na 1 kastje of la is inderdaad wel geweldig!

   Verwijderen
 2. poeh nou... praat me niet over spullen, want ik geloof dat dat het meest gehate woord is van dit moment voor mij. :-(
  Mijn huis is nu bijna leeg gelukkig, alleen heb ik naar mijn zin nog te veel in dozen zitten.
  Eens kijken of ik daar nog wat aan kan doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zojuist dit filmpje gezien....ben er helemaal
  stil van...even laten bezinken...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt dat je deze film wilde delen! Vorig jaar ben ik begonnen met het opruimen van spullen en er is inderdaad ook veel weggegaan, maar er komt ook weer bij net zoals bij de filmmaakster, net zoals bij iedereen(denk ik). Ik ben wel heel erg blij dat ik in een groter huis woon, zodat het allemaal minder lijkt.
  De film geeft in elk geval toch weer iets om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het moeilijkste vind ik die lief bedoelde cadeautjes. Daar kan ik (nog?) niet goed "nee,dank je"tegen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook weleens zin in die container.......

  Groetjes
  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb deze documentaire eerder al gezien, errug interessant. hoe ze dan op ieder mini-item stickertje zit te plakken. daar kreeg ik het wel benauwd van. dit gaat me te ver, maar minder spullen vind ik ook erg prettig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ben ik weer...het filmpje spookt al heel de dag door mijn
  hoofd ;)
  Ben ook driftig aan het opruimen gegaan vandaag....er staan
  al vier dozen klaar voor de kringloop...
  Ben opnieuw mijn boekenkast ingevlogen en heb de boeken waar ik
  over twijfelde de laatste keer ook weggedaan...
  Het is een mooie documentaire! dit zou iedereen moeten zien zodat
  we ons meer bewust worden van al onze bezittingen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook. Manlief vroeg gelijk of ik nu ook onze spullen ging tellen. Nee, daar moet ik niet aan denken. En juist het feit dat ik er niet aan moet denken, zegt genoeg. We hebben gewoon veel te veel, waarvan we het merendeel niet eens gebruiken. Weg ermee.
   Ook kan je heel veel dingen voor een paar euro kopen bij de kringloop of op MP. Dus mocht ik ergens toch spijt van krijgen, is het zo weer terug. Maar ik denk dat het wel meevalt met de spijt....

   Verwijderen
  2. Ik ben ook meteen aan het ont-spullen geslagen. Niet per se door de documentaire, maar die gaf me wel het laatste zetje.

   Verwijderen