zondag 28 oktober 2012

Deze week maakte ik zelf

Mayonaise
Bij haar had ik een recept gezien om zelf biologische mayonaise te maken. Het leek me zo simpel en lekker dat ik deze week met het recept aan de slag ging. Maar het werd maar niet dik....nog een eitje erbij en ja hoor, lekkere dikke volle mayonaise. Onze variant was niet geheel biologisch, want de mosterd die erin ging was nog niet bio.
Eiersalade
Volgens dit recept en natuurlijk met mijn zelfgemaakte mayonaise


2 Broden
waarvan er 1 mislukte, maar de andere was heerlijk:


Halloweenburgers
In totaal 8, maar de andere 4 gingen in de vriezer. De smaak had iets pittiger gemogen, dus de volgende keer een beetje extra currypasta erdoorheen. Ook waren ze een beetje droog, maar dat zal wel komen door het droge mislukte brood wat ik erin heb verwerkt.
4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Hoe heb jij dat brood gemaakt? Dat gaat hier meestal nog niet heel erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik voor het brood een pakje speltmix heb gebruikt van de molen. Ik heb het deeg in de broodbakmachine laten kneden en rijzen, daarna nog een keer gekneed en nog even laten narijzen. Daarna in een ingevet bakblik in de onverwarmde oven op 225 graden 45 minuten. Het voordeel hiervan is dat de temperatuur langzaam oploopt en het deeg nog even goed rijst.

   Ik ben ook nog druk aan het expirimenteren voor het juiste recept. Maar ik wilde de combi kneden in de machine en bakken in de oven eens proberen en heb daarvoor gekozen voor een biologische kant-en-klaarmix. De manier is me goed bevallen. Nu dus nog het beste recept vinden.

   Verwijderen
 2. Ziet er super uit, leuk dat bijna alles zo goed lukte! Eet ze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker bezig geweest van de week! Vooral de burgers lijken me lekker, ga ik denk ik ook proberen.

  BeantwoordenVerwijderen