vrijdag 28 september 2012

Grrr, echt hè, soms....

Vorige week had manlief een keer met z'n eigen pinpas getankt, omdat hij de tankpas van zijn lease-auto niet kon vinden. En vroeg vervolgens of ik wist waar zijn pasje was. Eh ja, die heb ik de vorige keer netjes teruggestopt in je dashboardkastje. Nee hoor, daar heb ik al gekeken, daar zit hij niet in. Dus ik liep mee naar de auto en ja hoor, gewoon in het dashboardkastje, maar in het vakje van zijn bril. Daar had hij dus niet gekeken.

De gemaakte kosten kan hij gewoon declareren bij de leasemaatschappij, dus niks aan de hand. Toen ik vandaag het huishoudboekje bijwerkte en de rekeningen langs liep, herinnerde ik manlief eraan dat hij die kosten bijna 65 euro nog moest declareren. Dat kan niet, zei hij toen, hij was vergeten een bon te vragen. Hij deed er zo nonchalant over, dat snap ik dus echt niet. Hij snapte niet waarom ik me zo over dat geld kon opwinden. HALLO! Het gaat over bijna 65 euro, dat ga je toch ook niet zo door de WC spoelen!!! Ja, maar wat wil je dan dat ik doe, vroeg hij uiteindelijk. Uhh, gewoon dat je er ook van baalt en de volgende keer beter nadenkt zodat dit niet nog eens gebeurd.

Vervolgens stelde hij voor om na te vragen of hij alsnog een bon krijgen van de benzinepomp. Ik vraag me af of dat lukt, maar goed dat hij er toch wat mee doet is al iets.

Soms vraag ik me dan af waarom ik zo goedkoop mogelijk boodschappen doe, wasbare luiers gebruik, restjes opmaak etc.... Zo dat heb ik van me afgeschreven nu niet meer aan denken.

7 opmerkingen:

 1. Ik voel me verantwoordelijk voor mijn gedrag ten opzichten van het milieu. Helaas denkt mijn man soms anders,net als de jouwe. Ik heb geleerd,dat het zijn verantwoordelijkheid is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het wel mee eens. Manlief eet wel soms vlees en denkt minder om het milieu, maar dat is inderdaad zijn verantwoordelijkheid. Ik ging in het begin nog weleens de discussie met hem aan, maar laat het nu maar.
   Maar dit is ons geld. Dus ook van mij en dat vind ik dan zo jammer....maar geen verdere ruzie waard hoor. Ik heb mijn punt gemaakt!

   Verwijderen
 2. En als je nou een copie van het bankafschrift maakt en dat declareert? uiteraard alle andere regels afplakken oid...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar ik loop daar ook weleens tegenaan.

  Groetjes annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bonnen declareren is al lastig, iets in verband met de BTW-regels. Weet niet hoe ze zijn met de regeltjes, maar op mijn werk zou een afschrift no-way worden geaccepteerd, gewoon omdat het niet mag van de belasting...

  Misschien het uitleggen en een andere bon declareren? Dat deden ze bij ons dan wel weer eens (meer mensen vergeten declaraties), dan werd er gewoon een privebon van iets van de bouwmarkt ofzo dat ook op het werk gebruikt werd (schroeven, een mes, gereedschap) vergoed ter compensatie.

  Kan daar ook wel goed van balen hoor, als m'n man zoiets vergeet! En herken wat Izerina zegt. Maar ja...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een andere bon declareren kan bij ons juist weer niet. Een geschreven bon voor "declaratie zonder bon" kan weer wel, tot een bepaald bedrag.

   Verwijderen
 5. Oh ja, HEEL herkenbaar! Manlief is hier ook zo slordig met declaraties. Maar inmiddels heeft ie wel door dat ik daar heel pissed off over raak.
  Laatst moesten ze vergaderen in het huis van de directeur (waarom dit niet gewoon op de werklocatie kan??). 80 km verder rijden en hij kon alleen maar in een dure parkeergarage parkeren omdat mijnheer natuurlijk op een toplocatie in het centrum woont. Maar parkeren (en zelf rijden) was nog net goedkoper dan een treinkaartje. Ik hoefde manlief gelukkig alleen nog maar even streng aan te kijken en hij wist dat hij de parkeerkaartjes MOEST declareren (en heeft ie ook vervolgens netjes gedaan). Ik maak die 33 euro toch liever aan andere dingen op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen