vrijdag 26 oktober 2012

Project bestekla

Al enige tijd ergerde ik me aan de overvolle bestekla. Dus vandaag die la maar eens onderhanden genomen. Eerst natuurlijk een foto van de oude situatie:


Vervolgens alles eruit gehaald een een sopje door de la gehaald. Toen kritisch alles één voor één bekeken en  gesorteerd. Ik maakte een stapeltje prullenbak, rommelmarkt, ergens anders bewaren en terug in de la.
Er konden 4 dingen weg en heel veel dichtmaak clipjes, Het is best handig om er een paar te bewaren maar een stuk of 200 is wel wat overdreven. 10 dingen voor de rommelmarkt: een blikopener en thee-ei (had er 2 van elk), babylepeltjes (die je overal wel bijkrijgt), een wijnstopper, klein zeefje (die gebruik ik beide nooit). En ik had nog een hele voorraad extra schilmesjes en aanstekers. Die bewaar ik even op een andere plek. Eerst eens kijken of ik kan wennen aan 4 schilmesjes in een la i.p.v. 9, de aanstekers komen vast wel weer van pas in de winter. En dan heb ik nog een rol schilderstape die gebruik ik om de doosjes in de vriezer van opschrift te voorzien. Die verhuist naar de la met bakspullen net als de maatschepjes.

Zo en dit was dan het resultaat:


Eigenlijk vind ik de la nog steeds aan de volle kant. Ik heb ook nog een bak met pollepels e.d. op het aanrecht staan. Maar het is een begin....
3 opmerkingen:

 1. Dat doe ik ook regelmatig. Mijn man wil nog wel eens iets meenemen van de krinloopwinkel. En dan liggen er -tig messen of kurkentrekkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes zeg. Ik heb ons bestek in verschillende lades van onze keukenkast gedaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed. Ik heb onlangs mijn geërfde 100-delige antieke bestek verkocht. Ik hoopte dat mijn oma vanuit de hemel een oogje dicht zou knijpen, met: 'Toe maar meisje, je gaat toch geen tienkoppig gezin meer krijgen, dus ruil het maar in voor een kleiner setje'. In ieder geval verscheen er op de weggeeftafel in ons complex een doosje met restant-bestek van een ander, waar ik ruim voldoende aan heb. Dat ruimt op zeg!

  BeantwoordenVerwijderen