vrijdag 1 juni 2012

Kiemgroenten geen succes

Zoals ik 2 weken geleden blogde heb ik eindelijk mijn kweeksetje voor kiemgroenten in gebruik genomen. Maar het was helaas geen succes. Van de zaden kwam maar weinig op. De rucola was bijna niks en bleef heel klein. Van de taugé kwam ongeveer de helft op, maar ze waren heel dun en droog. Heb alles maar in mijn Bokashi gedaan.

Ik heb een beetje op internet gezocht wat er mis gegaan kan zijn. Ik denk dat het de afgelopen tijd te warm was, voorkeur voor kiemgroenten is tussen de 15 en 20 graden. Vorige week was het in de keuken bijna elke dag 23 graden. Daarnaast hebben ze denk ik te veel in het licht gestaan en waren de zaden misschien toch te oud? En misschien toch ook te weinig gespoeld?

Voorlopig ga ik me dus maar vooral met mijn moestuin bezig houden. Als het straks (in het najaar/winter) rustiger in de moestuin is, ga ik het nog maar een keer proberen......

1 opmerking:

  1. Via Valhalla kwam ik op jouw blog uit.
    Heel veel ervaring met kiemgroente heb ik niet, alleen tauge heb ik een paar keer met succes opgekweekt. Maar die stengeltjes zien er dan toch wel anders uit dan in de winkel hoor, inderdaad dunner en korter. (Manlief wil ze hier ook liever niet, maar ik vertik het om ze in de winkel te kopen...) Ze moeten wel goed in het donker staan inderdaad. Of 23 graden te warm is, weet ik niet. Bij mij wilden ze in de winter niet kiemen (te koud in mijn keukenkastje). Gewoon nog een keer proberen.
    Succes met de moestuin!

    BeantwoordenVerwijderen