donderdag 7 juni 2012

Rabarbertaart

Het was hoog tijd om eens wat rabarber te oogsten uit de tuin. Ik heb zelf nog nooit rabarber klaargemaakt, dus zocht een recept. Het werd rabarbertaart. Dus eerst de tuin in om 500 gram rabarber te verzamelen, dat was geen probleem, ik denk dat er zeker nog wel 500 gram aanzit.
Ik had verder alle ingrediënten van de taart in huis, dus dat was wel makkelijk. Ik volgde keurig het recept en de taart ging de oven in. Ik werd wel ondertussen een paar keer onderbroken en de vulling was daardoor wat waterig geworden. Na 40 minuten kwam hij er zo uit:


Ik vond wel dat er toch nog veel vocht indreef, dus goot een beetje af. Dom dacht ik achteraf er ging ook geleisuiker in de taartvulling en bij afkoeling zou dit natuurlijk gaan stollen net als bij jam. Maar goed, de taart smaakte er niet minder om, misschien iets zuurder. Man vond hem ook erg lekker en wilde gelijk nog een stukje.

Wat ik verder met de rabarber ga doen weet ik nog niet. Jam? Of misschien een mengsel van aardbeien en rabarber wat ik vroeger wel eens bij mijn oma kreeg. Iemand een goed idee voor de rest van de rabarber?

2 opmerkingen:

  1. Lekker compote van maken en evt. Invriezen voor de winter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind rabarberconfituur niet zo lekker MAAR als je er rabarber-bananenconfituur van maakt wordt het hémels. Dan eet ik zo'n pot met een lepeltje leeg...

    BeantwoordenVerwijderen