dinsdag 19 juni 2012

Huishoudboekje toegelicht: post Kleding

In ons huishoudboekje staat een bedrag van € 100,-- per maand voor kleding. Dit is dus voor alle kleding, schoenen en accessoires.

Ik zelf koop nooit echt veel kleding. Ik hou niet van kleding kopen. Door mijn postuur: 1.55m en overgewicht is het lastig om bijvoorbeeld goede broeken te vinden. Meestal kom ik wanhopig het hokje uit als niks past en staat. dan is het winkelplezier snel vergaan. Alleen bij Miss Etam heb ik spijkerbroeken kunnen vinden met lengtemaat 28. Ik wacht tot het denimweek is en koop dan gelijk 3-4 spijkerbroeken, dan kan ik weer een jaar vooruit. Andere broeken moet ik altijd korter maken en daar heb ik nooit zo'n zin in, het model is er soms ook niet naar. Wel koop ik af en toe broeken van 7/8 qua lengte, die zitten mij dan precies goed. Vorig jaar moest ik zwangerschapsbroeken kopen, ik dacht dat gaat nooit lukken. Maar bij miss etam was net opruiming en ik heb een 3/4 spijkerbroek met omslag gekocht. Als ik de omslag terugvouwde paste hij precies!!! Op internet via Wehkamp nog gelijk maar 2 besteld want ze waren maar 14 euro per stuk. Nu beginnen ze echt te slijten (draag ze nog steeds omdat ik toch nog wel wat kilootjes van de zwangerschap kwijt moet). Verder koop ik truien, topjes, tunieken e.d. in de opruiming, vaak niet voor meer dan 10 euro per stuk. Ik koop vaak veel in 1x, meestal 1x in de zomeropruiming en 1x in de winteropruiming. Ik koop lekker simpel ondergoed dat gewoon fijn zit, dus daar geef ik het geld ook niet aan uit. Heel af en toe een leuke ketting of sjaal. Ik heb altijd 1 goed paar bergschoenen die zijn wel een paar honderd euro, maar daar doe ik een jaar of 5 mee. Verder goedkope sport en zomerschoenen en soms iets nets. Ook koop ik altijd een goede jas. 2 jaar geleden 1 van North Face gekocht die zowel voor de zomer als winter kan door een fleecevest dat je erin kan ritsen. Het was een dure jas, maar ik kan er nog jaren mee vooruit! Bij de kringloop heb ik nog niet veel kleding gekocht, maar ik zou er toch eens wat vaker moeten rondneuzen.

Mijn man (zoals de meeste mannen) houdt ook niet van kleding kopen. Meestal ga ik ook eens of 2x per jaar met hem mee en haalt hij in de opruiming genoeg voor het hele seizoen.

Voor zoontje komt bijna alles van marktplaats, de rommelmarkt of de kringloop. Heel af en toe koop ik iets in de opruiming of bij Zeeman. Hij heeft pas maatje 56, maar heb al dozen vol staan tot maat 68 en zelf ook al wat dingen in nog grotere maten. Soms koop ik ook wel iets dat zoontje niet echt nodig heeft, maar ik vind het zo leuk om voor hem te shoppen. Dan betaal ik het van mijn eigen "zakgeld".

We geven dus niet zoveel geld uit aan kleding. We gaan misschien niet mee met de laatste mode, maar we vinden dat kleding vooral lekker moet zitten.

4 opmerkingen:

 1. We vinden ook dat kleding lekker moet zitten hoor ;-) ik ben dan wel een stukje groter dan jij, 168, maar heb ook overgewicht en dan is het soms moeilijk om leuke betaalbare kleding te vinden.
  Ik naai heel veel, en sinds kort recyclen ik kleding, dat begint helemaal een sport te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop mijn kleding vaak op de Engelse eBay website. Daar hebben ze vaak Laura Ashley rokken voor 0,99 cent, en zelfs met de verzendkosten blijven ze een koopje!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe het ongeveer hetzelfde als jij, alleen koop ik deels tweedehands kleding. Wij komen op een zelfde bedrag voor kleding uit per maand. Tegenwoordig (sinds deze maand) gaat kleding bij ons in het zakgeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik omgerekend voor ongeveer €50 per maand koop, maar dan inderdaad meer in een keer. Ik heb vorig jaar een goede winterjas gekocht voor €150. Vriend heeft er ook zo 1 en die doet er al 10 jaar mee, dus da's er eentje voor de lange termijn. Ondergoed heb ik een jaar of 3 geleden voor het laatst gekocht, toen liep ik tegen een aanbieding aan voor €1 per stuk en heb ik meteen de beschikbare 12 stuks meegenomen. Ze zien er nog goed uit, dus ik kan er nog wel even mee vooruit. Sokken heb ik al in jaren niet gekocht, heel af en toe gaat er een paar weg als ze echt stuk zijn, maar dat lijkt bij mij ook niet zo hard te gaan. En voor de meeste andere dingen, zoals schoenen enzo, 'teer' ik eigenlijk als ik er zo over nadenk vooral op wat ik gekocht heb in ons vorige huis, toen het geld eigenlijk niet echt op leek te kunnen. Gelukkig heb ik wel altijd al een voorkeur voor kwaliteit gehad, want daardoor kan ik er ook nu nog mee doen ;-)

  Ik heb wel eens dat ik op vakantie in outlets mijn slag sla en b.v. met 10 nieuwe truien/shirts voor $10 per stuk aan kom. Maar goed, onze vakantie is alweer even geleden en komt niet jaarlijks terug.

  BeantwoordenVerwijderen