woensdag 20 juni 2012

Goed bezig....

Gisteren en vandaag goed bezig geweest. Doordat we deze week een paar keer (onverwacht) niet 's avonds thuis aten lagen de groente van het biologisch groentenpakket maar in de koelkast te wachten. En er moet nu toch echt ook wel wat uit eigen tuin geoogst worden en morgen dient zich al weer een nieuw groentenpakket aan. Tijd dus om actie te ondernemen.

De chinese kool (die onverwacht extra in het pakket zat) heb ik gisteren gebalanceerd en daarna in 2 bakjes gedaan en ingevroren. Ik hoop dat het straks nog lekker is, maar anders zou het waarschijnlijk uiteindelijk sowieso in de groenbak belanden en dat vind ik helemaal zonde.
Ik maakte ook alvast nasi voor 's avonds voor manlief (ik zou 's avonds niet thuis zijn) en kookte gelijk een heel pak rijst dat ook weer in bakjes de vriezer in ging.

Vanmorgen de voorraadkast opgeruimd en voor straks heb ik nog op het programma om rucolapesto te maken. De rucola is bijna aan het doorschieten dus ook hier moet actie ondernomen worden. Ik heb nog een restje groenselderij ook dat wil ik blancheren en invriezen. Is altijd handig voor in de soep ofzo. En dan vandaag maar een lekkere salade eten als lunch, dan is het groentepakket, op een komkommer na, weggewerkt.

Ik heb voor aankomende week (mijn eet-weken lopen van donderdag t/m woensdag i.v.m. groentepakket) al weer een weekmenu samengesteld. Kijken of ik me er dit keer beter aan kan houden. Want de vriezer wordt nu wel vol en ik heb nog geen zin om de 2e vriezer aan te moeten zetten.

Er zit dit keer nog een leuke uitdaging in het pakket: venkel. Ik lust bijna alle groente, maar gruwel van venkel en witlof. Ik hou niet van de anijsachtige smaak van venkel. Nu vind ik dat mijn zoon straks alles moet proberen en ik moet natuurlijk het goede voorbeeld geven. Net na de bevalling heb ik heel veel melk met anijsblokjes gedronken (bleh..), omdat daardoor de melk goed op gang zou komen (dat is ook waarom mensen muisjes eten bij een geboorte). Nou volgens mij heeft het weinig geholpen, maar daardoor ben ik wel meer aan de anijssmaak gaan wennen. Dus wellicht ga ik venkel nog waarderen. Ik heb een groentetaart en salsa-recept gevonden die ik ga maken. In allebei moet een halve venkel (als je de groentetaart voor 2 personen maakt). Ik ben heel benieuwd of ik het wegkrijg. Ergens hoop ik stiekem dat mijn man (hij weet niet zo goed wat venkel is) het heel erg lekker vindt. Dan kan ik het mooi altijd aan hem voorschotelen en maak ik voor mezelf iets met heerlijke geitenkaas, want daar houdt hij niet van.

4 opmerkingen:

 1. Hopelijk zal de venkel je smaken dan.
  Ik vindt venkel juist wel lekker maar koop het niet vaak omdat m'n man er niet van houd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was afgelopen weekend ook zo lekker bezig ;)

  You go girl!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Venkel smaakt geweldig in een italiaanse ragu. Maak een rode gehaktsaus met ui, knoflook en venkel, evt wat reepjes spek. Kruiden met oregano en nootmuskaat, wat tomatenpuree erbij en blik tomaten op sap (tomaten klein maken). Bouillon en of restje wijn erbij, ruim half uur zachtjes pruttelen op een heel laag pitje, zodat de smaken goed vermengen en de saus wat dikker wordt. Niet laten aanbranden! Heerlijk bij spagetti of als rode saus bij lasagne. Heel goed in grotere hoeveelheden te maken en (deels) in te vriezen.

  BeantwoordenVerwijderen