donderdag 14 juni 2012

Proef: bestellen bij Albert

In mijn eerdere pogingen om biologisch te eten ging ik vaak naar de AH XL op zo'n 8 km afstand. Daar hebben ze een uitgebreider biologisch assortiment en dan kocht ik veel vooruit. Nadeel was wel dat ik daar alleen om zaterdag naar toe kon als het topdrukte was en ik bijna gillend de winkel met een volle kar verliet en soms had je dan nog niet eens alles, omdat sommige producten niet op voorraad waren. Op deze manier kon en wilde ik het niet volhouden. Dus na 3-4 maanden ben ik hiermee gestopt en werd het weer minder biologisch.

Dit keer ga ik het anders aanpakken. Ik heb eens besteld bij Albert. Voor verschillende tijden en dagen zijn verschillende bezorgkosten. Goedkoopste is 3,95 (geldt alleen als je voor minimaal 100 euro besteld). Als je via iemand wordt geïntroduceerd krijg je eenmalig 10 euro korting en die persoon ook. Zo kan ik dus eigenlijk 2x bestellen om te kijken of het bevalt, zonder dat het me iets extra's kost. Want de prijzen zijn verder gelijk aan die in winkel.

Ik kocht alleen biologisch en dacht vooral aan de basisvoorraad die ik wil aanleggen; houdbare melk, tarwebloem, volkoren pasta, zilvervliesrijst, suiker, roomboter, rozijnen, olijfolie, eieren, diksap, diepvries groenten, kaas, yoghurt, uien, koffiemelk,  etc. De verse producten koop ik dan gewoon 1x per week in de super. En groente natuurlijk van mijn biologisch groentepakket.

Er zijn ook nog een paar andere webwinkels waar ik de komende tijd eens wil bestellen.
Eetbiologisch.nl daar zijn er geen verzendkosten als je voor minimaal 100 euro besteld. De prijzen liggen daar hoger als bij AH, maar het assortiment is uitgebreider. Misschien kan ik dus een combinatie van beide doen? Iets om uit te gaan vinden de komende maanden. Eetbiologisch doet ook mee met de Duurzame waardekaart. De kaart kost 10 euro en geeft 10% korting. Na 1 bestelling heb ik de kaart er dus al uit!
Natuurlijkgoedkoop.nl verzenden al gratis bij 50 euro, maar het assortiment is weer iets kleiner, maar de prijzen lager.
Deweegschaal.nl gratis verzenden vanaf 60 euro, heb het assortiment nog niet uitgebreid bekeken.
Zou misschien ook eens een prijsvergelijking van de producten tussen deze 3 moeten maken.
En misschien kennen jullie nog wel andere biologische webwinkels?

Wil je ook eens voordelig kennismaken met Albert? Stuur dan je emailadres naar: sjoukebespaarder@gmail.com dan geef ik je emailadres door aan Albert en krijg je een kortingscode van 10 euro, 1 maand geldig. Als je een bestelling hebt gedaan, krijg ik vervolgens ook een actiecide t.w.v. 10 euro. Dus zijn we allebei blij!6 opmerkingen:

 1. Ik vertrouw AH niet meer; ze zijn me te vaak slecht in het nieuws en hun marketing stuit me tegen de borst ... ik houd het dus bij mijn bio-tuinder die ook veel andere dingen dan enkel groente verkoopt. Voor sommige dingen slaag ik bio in de lokale supermarkt, soms lekkerder of voordeliger en anders koop ik het bij de tuinder... of niet dus ;)
  Let goed op bij natuurlijk goedkoper: ze verkopen ook veel dingen die dus helemaal niet bio zijn, merkte ik. En vaak is het lastig om boven die 50 euro te komen omdat ze te weinig voorraad hebben op dat moment (als ik meerdere houdbare producten wil bestellen). Ik bestel er niet meer daardoor, ben te vaak voor niks bezig geweest op hun site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je operking over AH, heb hier ook wel over getwijfeld. Maar helaas heb ik niks anders kunnen vinden in de omgeving.
   Bedankt voor je opmerking over natuurlijk goedkoper. Ik ben benieuwd wat mijn ervaringen straks zijn.

   Verwijderen
 2. AH bezorgt niet overal in Nederland. Bij ons dus niet. Dus niet iedereen kan gebruik maken van deze actie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt dat ze nog niet in heel Nederland bezorgen.

   Verwijderen
 3. Ik heb er ook wel eens gekeken, maar via albert kun je niet alle producten krijgen die je wel in een normale (zelfs kleinere) AH kunt vinden. Vaak heb je minder opties en dat zijn dan toevallig(?) de duurste. Ik begin er dus niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt niet alles zit in het online assortiment. Zo hebben ze geloof ik geen Euroshopper. Maar wel bijna het gehele assortiment van Puur en Eerlijk en daar gaat het mij om.

   Verwijderen