maandag 4 juni 2012

Goede Doelen

Vandaag waren we in het WKZ Utrecht om de liesbreuk operatie van ons zoontje te bespreken. In de hal zagen we poster hangen van Toekomst voor Thomas. Nu we zelf een ernstig ziek kind hebben, begrijpen we wat zo'n gezin doormaakt. In hun geval is zijn ziekte niet in Nederland te behandelen, maar zijn er in Amerika wel mogelijkheden. et deze stichting proberen ze geld bij elkaar te krijgen om een half jaar in Amerika te kunnen wonen en daar hun Thomas te laten behandelen.

Het verhaal op de website greep ons heel erg aan. Wij hebben ook wel eens gedacht dat ons zoontje misschien niet in Nederland geopereerd zou kunnen worden aan zijn complexe hartafwijking, maar dat we hiervoor naar het buitenland zouden moeten. Gelukkig kan hij wel in Nederland geopereerd worden (als hij wat groter is, waarschijnlijk eind dit jaar).

We zijn geen vaste donateurs van een bepaald goed doel. We geven wel bij collectes, doen mee met de postcodeloterij (al is dat meer voor de prijzen) en geven zo nu en dan geld aan iets waarvan we geloven dat het geld echt goed terecht komt.

Omdat dit verhaal ons zo aangreep en we ons goed kunnen voorstellen wat dit gezin doormaakt, (Ons al behoorlijk heftige verhaal lijkt in het niet te vallen bij hun verhaal ) hebben we er voor gekozen een behoorlijk bedrag (vind ik) naar deze stichting over te maken.

We kiezen er liever voor om zo en dan een aardige som over te maken aan een goed doel waar wij van geloven dat het geld zeker goed terecht komt. En dit gevoel hebben we hierbij zeker!

1 van mijn doelen was ook om me te verdiepen in microkredieten. Dat heb ik nog niet gedaan, maar wil ik zeker dit jaar nog doen, want het is ook een manier van "geven" die mij erg aanspreekt.

Geven jullie aan goede doelen?

2 opmerkingen:

 1. Ik ben even bij je komen lezen ;)
  Wat heb jij een leuk blog, ik ben ook metten
  volger bij je geworden..
  Je hebt een leuk blog..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen