dinsdag 26 juni 2012

Struinen op de rommelmarkt

Afgelopen zaterdag was er een rommelmarkt hier in het dorp. Die wordt jaarlijks georganiseerd door een buurtvereniging. Ik ben er al eens eerder geweest en weet dat op deze rommelmarkt de prijzen echt laag liggen. De mensen hebben het hele jaar met de buurt spullen verzameld, proberen het nu op 1 dag aan de man te brengen en van de opbrengst organiseren ze leuke activiteiten voor de buurt.

Ik vind het heerlijk om op de rommelmarkt rond te lopen en vind het soms moeilijk om niet te veel te kopen. Dit keer ging ik er heen met het idee dat ik misschien nog wel iets leuks voor zoontje op de kop kon tikken. Nou dat is gelukt hoor. Ik heb in totaal 6 euro uitgegeven voor behoorlijk wat speelgoed. Zoontje heeft al best wat speelgoed, maar ik vind het moeilijk me in te houden als ik al die leuke spulletjes zie voor een spotprijsje.

Dit kocht ik:
- Fisher price piano
- auto speelbord
- dokterssetje
- serviesje van de Fabeltjes krant
- 2 klaaroverbordjes
- stapelbekers
- ringentoren
- megabloks boederijsetje
- gietertje
- boekjeTwee van de gekochte speelgoedjes was ik echt naar opzoek: de piano van fisher price en die stapelbekers.
De piano zag er heel vies uit en er zaten geen batterijen in, dus kon hem niet testen. Voor 50 cent mocht hij daarom mee. Ik had gezien dat de hoes eraf kon en die heb ik gewassen, batterijen erin en ja hoor hij doet het perfect. Alleen het kunststof is een beetje vergeeld. Misschien is er nog wel een milieuvriendelijk middeltje om dat weer wit te krijgen?

Ik zoek ook altijd leuke kleine speelgoedjes uit die ik makkelijk kan meenemen als we ergens naar toe gaan. Die stapelbekers en ringentoren is daar natuurlijk perfect voor.

Ach zo erg is het niet dat ik weer 6 euro armer ben, ik heb een leuke middag gehad. En als zoontje het niet leuk vindt of er op uit gekeken is kan ik het altijd weer zelf meenemen naar de rommelmarkt of op marktplaats zetten. Ik kan er dan denk ik wel ongeveer hetzelfde voor terugkrijgen.

Vinden jullie het ook zo moeilijk je in te houden op de rommelmarkt?


4 opmerkingen:

 1. Bij mij ligt het erg aan de drukte, de prijzen en de uitgestalde waren. Als het heel erg druk is, dan kan ik niet goed meer kijken, en als de prijzen hoog zijn knap ik erg af.

  Maar als ik wel leuke dingen zie, tegen goede prijzen, ja, dan kan ik me ook niet goed beheersen…

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ken een middel om kunststof wit te maken, en dat is met een mengsel van waterstofperoxide, een bindmiddel en nog iets. Gebruiken ze om van die oude commodore-computers weer wit te maken. Schijnt het enige dat werkt te zijn...

  Leuke dingen voor je zoontje. Gietertjes en stapeltorens zijn hier ook favoriet (geweest).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, gevonden: http://retr0bright.wikispaces.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ging vroeger veel naar rommelmarkten. Gut wat heb ik veel bespaard door daar van alles op de kop te tikken. Tot aan 'my little pony' dekbedhoezen aan toe.
  Nu zijn de kinderen de deur uit en wil ik eigenlijk juist zo min mogelijk spulletjes. Maar ik heb nog steeds een zwak voor afgeleefde knuffels...ze kijken altijd zo zielig.
  Groetjes Tess

  BeantwoordenVerwijderen