zondag 3 juni 2012

Nieuwe pagina's

De afgelopen week heb ik 2 nieuwe pagina's aan mijn weblog toegevoegd: Weekmenu's en Huishoudboekje


Elke week maak ik een weekmenu, mede bepaald door de groente in het wekelijkse biologische groentepakket. Het maken van een weekmenu heeft de volgende voordelen:
- Koken met wat in huis is (er hoeft zo niks weggegooid te worden)
- 1-2 keer per week naar de supermarkt, kost minder tijd en minder kans op overbodige aankopen
- Voor de dagen dat er weinig tijd is om te koken, kan je van te voren als iets makkelijks bedenken of de dag ervoor een extra grote portie te koken. Zo voorkom je gemaksvoedsel
- Op tijd alles uit de vriezer halen, zodat het in de koelkast kan ontdooien

Mijn weekmenu is altijd vegetarisch. Ik probeer regelmatig nieuwe recepten van internet uit (die ik evt. aanpas). De linkjes verwijzen naar de recepten. 

Ik heb deze pagina gemaakt, omdat ik het leuk vind om dit met jullie te delen. En het voor mezelf ook makkelijk is. Zo kan ik zien wat ik ook al weer had bedacht en de gevonden recepten terugvinden.

Het huishoudboekje heb ik gemaakt, omdat ik het zelf ook altijd leuk vind om bij anderen te lezen, zoals ook in blad Genoeg. Ik vind het geen probleem om openheid te geven in onze inkomsten en uitgaven. Denk dat mensen nog veel van elkaar kunnen leren als ze hier meer open in zijn.

2 opmerkingen:

  1. Ik kan me niet houden aan een weekmenu, helaas. Knap als het je lukt!

    Eten jullie allebei vegetarisch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms lukt het me ook niet om me er helemaal aan te houden, dan komt er bijvoorbeeld iets tussen waardoor ik geen tijd heb voor die uitgebreide ovenshotel die op de planning stond. Dan probeer ik dagen te ruilen. Als dat niet lukt wordt het meestal iets makkelijks uit de vriezer. Het weekmenu schuift dan gewoon door. Soms blijk ik bepaalde ingrediënten toch niet in huis te hebben, vergeten te halen of zijn ze inmiddels al op, dan probeer ik het gerecht aan te passen.
    Ik ben vanaf mijn 14e vegetariër. Mijn man noemt zichzelf een "vegetariër uit luiheid". Ik ben degene die altijd kookt (hij kan het niet) en hij vindt mijn eten heerlijk en mist daarbij het vlees niet. Op brood eet hij ook bijna nooit vleeswaren, ik hoef het van hem ook niet mee te brengen uit de super. Als hij zelf meegaat boodschappen doen komt er toch wel eens iets in het karretje. Buiten de deur, uit eten, bbq bij vrienden e.d. eet hij wel gewoon vlees.

    BeantwoordenVerwijderen