zondag 2 september 2012

Hamster en euro weken

De hamster- en euroweken zijn er weer. Nu hebben we geen hamster, maar wel een kat. Ik koop altijd naast droogvoer, maaltijdzakjes voor de kat. Hij krijgt elke avond een half zakje, vooral omdat hij het zo lekker vindt en het is fijn om hem te zien genieten.

Die maaltijdzakjes waren nu in de aanbieding 1+1 gratis en in de verpakkingen zaten ook nog een gratis extra zakje of een zakje snoepjes. Ik heb flink ingeslagen 6 pakken (een besparing van 12 euro) hiermee kan ik bijna een half jaar vooruit. Want in een pak zitten 12 zakjes dus in totaal heb ik nu (met de extra gratis zakjes ) 75 zakjes en kan ik dus 150 dagen vooruit.

Ik hou voor deze maaltijdzakjes altijd de aanbiedingen in de gaten en sla dan in. Regelmatig zijn ze met 25% korting, of 3 pakken voor € 10,--. Maar deze aanbieding is volgens mij wel de voordeligste die ik het afgelopen jaar voorbij heb zien komen.Verder kocht ik 2 bakken druiven voor € 1,99, helaas niet biologisch en lokaal, maar ik doe mijn best. Vegetarische (falafel)balletjes, is nog wel eens handig voor op een broodje, als ik weinig tijd heb om te koken en leg ik in de vriezer en 2 quiches (2 voor € 3,19) ook vooral voor het gemak. Zelfgemaakte vegetarische schrijven, falafel en quiches vind ik veel lekkerder, maar de laatste tijd kom ik er niet aan toe om deze vooruit te maken en dan in te vriezen, zoals ik eerder wel deed. En het is toch wel handig om wat kant-en-klaar dingen in huis te hebben. Ik vind het nog altijd beter (en voordeliger) om na een drukke dag, naar dit gemaksvoedsel te grijpen dan naar de snackbar of chinees te gaan. En zolang het niet dagelijks gebeurd, kan ik er mee leven. Ooit hoop ik een goed gevulde vriezer te hebben met zelfgemaakte kant-en-klaarmaaltijden, maar nu doe ik het maar even zo.

Wel merk ik dat ik een stuk minder koop in deze actieweken dan pakweg een jaar geleden. Dit komt omdat we veel minder voor bewerkte producten kiezen en meer voor biologisch gaan. Toch neus ik wel altijd in de aanbiedingen op internet, maar meestal staat er niet veel voor ons bij.2 opmerkingen:

  1. De druiven zijn hier zo hard op gegaan, dat ik gisteren nog maar 2 bakjes meegenomen heb. Die zijn dinsdag vast ook wel weer op.
    Op het moment doe ik niet enorm mijn best om biologisch voorrang te geven. Het is hier even kiezen voor het gemak.
    Ik vind het overigens nu niet eens zo heel moeilijk om alleen dingen te kopen in de aanbiedingen die we normaal toch gebruiken (iets met bakboter en erg voordelig ofzo) Maar ik neem geen gigabergen mee op het moment. Er is nu gewoon even geen plek voor in huis. De berging staat vol met rotzooi (het moet uiteindelijk een berging voor fietsen, gereedschap en boodschappen worden) en de keuken is al vol genoeg op het moment. Ik probeer het dan ook te beperken tot dingen die we echt veel gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik let er wel op,dat ik alleen hamster,wat we normaal ook eten. Anders ben ik nog duur uit.

    BeantwoordenVerwijderen