maandag 24 september 2012

Kookboeken wegdoen of niet?

In onze boekenkast staat meer dan een plank aan kookboeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens door de boeken heen blader, maar weinig recepten er uit maak. Het enige kookboek dat ik echt gebruik is: Kook ook! Omdat daar veel uitleg instaat over allerlei groenten en dat is wel weer handig met het groentepakket wat ik elke week neem. Meestal zoek ik recepten op internet. Dat is veel makkelijker, want dan kan ik specifiek op een bepaald ingrediënt zoeken waarmee ik wil koken.

Dus eigenlijk staan die kookboeken daar maar een beetje stof te vangen. Ik twijfel nu heel erg of ik de boeken weg zal doen; een paar duurdere boeken op bol.com en de rest meenemen naar de volgende rommelmarkt (kraam geboekt voor 24&25 nov). Ik denk eigenlijk dat als ik ze wegdoe, ik ze niet zal missen. En het maakt weer mooi ruimte voor de boeken van manlief, die nog steeds in de verhuisdoos op zolder zitten.

Ik ga er nog maar eens een nachtje over slapen......

10 opmerkingen:

 1. Ik heb er een paar en die staan me niet in de weg, dus die houd ik, maar ik heb wel veel andere boeken weggedaan. Leesboeken bijvoorbeeld, of boeken die te maken hebben met werk, maar waar ik eigenlijk helemaal geen zin in heb om ze te lezen. recepten zoek ik eigenlijk ook bijna altijd op via internet en soms gebruik ik wat oude kookboekjes, omdat daar vaak de meer basisvarianten in staan, waarvoor je niet 100 ingrediënten nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ze allemaal weg gedaan, een paar verkocht op bol.com en de rest naar de kringloop. Na drie jaar nog niet een keer gemist...

  Zoek toch altijd alles op internet op, of maak dingen uit mijn hoofd. Erg leuke recepten scan ik soms in en zo nu en dan leen ik een kookboek uit de bieb of van iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hetzelfde. Ik heb een tik met boeken over bakken. Op het moment wordt er regelmatig iets gebakken, dus ben ik aan het kijken welke boeken er gebruikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar! Hier ook veel kookboeken, waar bijna nooit iets uit gemaakt wordt. Ik zoek ook eigenlijk vooral via internet naar recepten. Misschien toch ook maar eens kritisch bekijken of ik niet iets weg wil doen er van... Jij succes met je nachtje slapen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon proberen te verkopen en de rest wegdoen. Heb ze nooit meer gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorig jaar heb ik alles kookboeken uitgezocht, ik heb ongeveer de helft naar de kringloop gebracht. De andere helft wordt wel gebruikt. Vooral op een regenachtige dag kan ik erg opkikkeren vaan kookboeken lezen. Gewoon om wat inspiratie op te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de meeste kookboeken weggedaan. Als ik een recept niet weet,kijk ik even op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er een paar die ik erg leuk vind om door te bladeren, maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je dat eigenlijk niet doet je ze weg doet. Zeker als het helpt om van je 'clutter' af te komen en je er nog geld voor krijgt ook, terwijl ze nu stof staan te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar! Hier ook een kast vol kookboeken waarvan ik er
  amper twee gebruik...
  Maar ze wegdoen blijf ik moeilijk vinden ;)
  ook al staan ze inderdaad stof te vangen...
  Wie weet ooit?
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ernstig kookboekverslaafd, en heb er vele, wel heb ik vorig jaar grote opruiming gehouden en een deel weggedaan, en de rest gebruik ik gewoon, wel niet elke dag, maar wel regelmatig :-)

  BeantwoordenVerwijderen