dinsdag 15 mei 2012

Vitamine D

Toen ons zoontje in de couveuse lag en hij langzaam aan voeding kreeg via zijn sonde, kreeg hij op een gegeven moment ook vitamine D en K. Na bijna 3 maanden mochten we hem eindelijk mee naar huis nemen. We kregen een lijst mee met medicijnen mee die we bij de apotheek moesten halen, daar stond ook de vitamine D op. Eigenlijk zonder er bij na te denken namen we het mee bij de apotheek. (De vit. K hoefden we nog maar 1,5 week te gebruiken en kregen we mee van het ziekenhuis)

Nu na 2 maanden was het flesje bijna leeg en ging ik naar Kruidvat voor een nieuw flesje. Ik keek eerst naar het eigen merk. Ik bekeek de ingrediƫntenlijst, wat ik tegenwoordig bijna altijd doe en helemaal als iets voor zoontje is. Ik schrok van het aantal e-nummers; zeker een stuk of 6. Ik keek ook nog even naar het 2x zo dure Davitamon en ook daar enkele e-nummers.

Ik wist eigenlijk niet eens wat er in het flesje zat dat ik de vorige keer bij de apotheek meekreeg. Zouden het goede e-nummers zijn? Zit dat er altijd in?

Vervolgens naar de DA drogist geweest en daar vitamine D druppels gevonden zonder e-nummers gevonden.

Thuisgekomen heb ik de oude en het nieuwe flesje vergeleken.

Apotheek druppels: gezuiverde arachideolie (pinda), Vitamine D, antioxidant E307
DA druppels: Glucosestroop, water, emulgator polysorbaat 80, conserveermiddel kaliumsorbaat, anijsolie, vitamine.

Ik heb E307 even opgezocht via deze site en het is Alfa-Tocoferol, wat een goed e-nummer is.

Ik heb op internet gezocht of ik er iets over kan vinden, maar helaas vrij weinig. Alleen veel discussie of het nu nodig is of niet. Gezien we niet heel veel met zoontje naar buiten kunne, lijkt het me wel goed om het te blijven geven.
Maar ik koop de volgende keer toch maar de iets duurdere druppels van de apotheek., daar lijken toch de minste toevoegingen in te zitten

4 opmerkingen:

 1. Ik kom net voor het eerst op je blog via via. Wat goed dat je op het flesje hebt gekeken. Nu voel ik me opeens minders schuldig dat het flesje nog onaangebroken in de kast staat. Ben het eigenlijk helemaal vergeten, terwijl het consultatiebureau er elke keer naar vraagt!! en ik met een stalen gezicht probeer te zeggen "Ja hoor. Krijgt ze."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij allebei heb ik het drie keer gegeven, het voelde niet goed.
  Idioot dat er zo veel toevoegingen inzitten zeg... :O Goed dat je dit hebt gecheckt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt ook vitamine D druppels op olijfolie basis.. geen toevoegingen en ZONDER suiker! Bonusan..
  Is ook bij apotheek te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je hebt ook vitamine D druppels op olijfolie basis.. geen e nummers en geen suikers.. Merk is bonusan, en verkrijgbaar bij apotheek

  BeantwoordenVerwijderen