Eergisteren de champignons (uit het biologisch groentepakket) gebruikt in de pasta en gisteren was de broccoli aan de beurt. Ik dacht ik begin gewoon met de bekendste, dus makkelijkste groente. Ik had dit recept uitgezocht. Ik had niet alle ingrediënten in huis en had geen zin om naar de winkel te gaan, dus heb het een beetje aangepast.:
een rode ui i.p.v. normale ui
200ml slagroom i.p.v. 300ml
40 gram parmazan i.p.v. 150 gram pittige kaas
De broccoli die in het pakket zat was 450 gram
Dit was het resultaat
De taart smaakte pima. En ik denk iets minder calorieën dan het recept. Doordat er minder kaas en slagroom inzit.
Mijn man vond het zo lekker dat hij vroeg of het nu echt avondeten was of gewoon een snack. Nou eh, avondeten dus. Hij heeft meer dan de helft van de taart op. Dus mijn idee om een stukje te bewaren voor de lunch van vandaag ging helaas niet door.
Ik denk dat het recept zeker nog eens ga maken. Het kostte niet veel tijd, denk ca. 30 minuten werk en dan 45 minuten in de oven. De volgende keer maak ik er wel een salade bij, dan blijft er misschien wel iets voor de volgende dag over.
Ik ben Sjouke (38 jaar), woon samen met Alex, Dirk (dec 2011) en David (april 2017). We proberen sinds 10 jaar te (be)sparen en daardoor zijn mooie dromen uitgekomen als verre reizen maken en minder werken om thuis te zijn bij onze zoons. We willen niet meer meedoen aan de renjerot maatschappij en het materialistisch exhibitionisme. We proberen groener te leven, minder te consumeren en bewuster om te gaan met onszelf en onze omgeving. Lees op dit blog mee over hoe we dit doen.
dinsdag 8 mei 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten