donderdag 24 mei 2012

Biologisch groentepakket week 3

Afgelopen week alweer mijn 3e biologisch groentepakket op kunnen halen.


Tomaten, spinazie, bosui, raapstelen, rucola en spitskool
Eigenlijk zijn al deze groenten mij wel bekend. De raapstelen ken ik nog uit het pakket van vorige week. Er zat een nieuwsbrief bij met uitleg waarom er nu weer raapstelen in het pakket zaten. Door het weer waren de 2, niet gelijktijdig gezaaide raapstelen, wel gelijktijdig te consumeren. Ach ik vind het helemaal niet erg, vond de raapstelen de vorige keer erg lekker.

Vrijdags heb ik champignonrisotto gemaakt, had nog een doosje champignons staan die nodig op moesten. Ik heb daarbij als garnering een beetje rucola gebruikt.
Zaterdags een raapsteelquiche gemaakt, van een recept of proef.nu (dank je wel Valhalla). Het was echt super lekker, vond ook manlief, dus de hele quiche ging op. Ik had er nog een salade bij gemaakt van rucola en tomaat. 

Raapstelenquiche

Raapstelenquiche met salade van  rucola en tomaat

En zondags heb ik spinazielasagne gemaakt met een voor mij bekend recept uit een boek van Meijke van Herwijnen. 

Maandags vervolgens een broodje falafel met daarbij een spitskoolsalade. Ik had de pitabroodjes zelf gemaakt. Wel tarwebloem gebruikt i.p.v. speltbloem, want dat had ik niet in huis. De smaak van de broodjes was lekker, maar qua vorm waren het meer bolletjes dan platte schijven geworden. Ach volgende keer beter!

Dinsdag heb ik even iets iets makkelijks uit de dievries getrokken, omdat het hier de hele dag drukke boel was en man vroeg moest eten, omdat hij 's avonds nog een afspraak had.
Woensdag ben ik zelf lekker uit eten geweest met een vriendin, dus had man restjesdag! Zijn favoriete eten.

En vandaag ging het laatste beetje spitskool en de bosui op in een lekkere gado gado. De pindasaus had ik dit keer zelf gemaakt (pindakaas, water, knoflook, sambal en ketjap).


Zo mijn pakket van week 4 ophalen.1 opmerking:

  1. Wow het ziet er allemaal heerlijk uit en die gado gado lijkt me ook zalig met dit weer. Goed idee voor morgen, waarvoor dank :)

    BeantwoordenVerwijderen