woensdag 16 mei 2012

Luiers inslaan

Ik heb nu verschillende merken luiers geprobeerd en vind pampers toch echt de fijnste. Nu gebruik ik overdag (gratis) Kruidvat luiers maatje 1 en 's nachts een pamper baby dry maatje 2. Als ik 's nachts Kruidvat gebruik lekt zoontje toch echt door.
Maar ja, Pampers zijn zo duur. Hoewel, als je de aanbiedingen goed in de gaten houdt en een beetje uitgerekend hoeveel luiers je van elke maat nodig hebt en al in het voren inkoopt, valt het volgens mij wel mee. Ik heb inmiddels al een aardige voorraad. van maatje 2 t/m 3. In totaal 524 luiers en pas € 92,40 uitgegeven, dat is dus 18 cent per luier. Ok├ę nog steeds iets duurder dan Kruidvat want die zijn 14 cent per stuk. Maar voor die 4 cent per luier (ongeveer 25 cent per dag) ga ik toch echt straks alleen nog Pampers gebruiken als de Kruidvat luiers op zijn. En daarna is het natuurlijk het doel om ons zoontje zo snel mogelijk uit de luiers te krijgen.

Vandaag weer een leuke actie op Limango. Hoge korting op pampers! Ik kreeg ook nog een welkomsvoucher met korting! Dus mijn voorraad pampers voor maatje 3 is nu wel compleet!

Als je je via mij aanmeldt in dit blogje, krijg ik ook nog een voucher met korting bij een volgende bestelling. Dus mocht je door mij geïnteresseerd zijn geraakt, wil je je dan aanmelden via deze link.

4 opmerkingen:

 1. Hoi, ik heb net je blog ontdekt. Wat denk je van wasbare luiers? Ik heb ze voor mijn tweeling en het is doenbaar, zelfs voor 2 kindjes. De aankoopprijs haal je er in 6 maanden tijd uit (ik vergeleek voor 2 kinderen en met Kruidvat luiers). Ik ben wel thuis met de kinderen, ik weet (nog) niet of jij uit werken gaat. Want je moet ze wel altijd in en uit de wasmachine doen en een beetje georganiseerd zijn om altijd schone luiers te hebben voor de kinderopvang. Ik deed het eerst altijd met de droogkast, maar nu op het droogrek gaat eigenlijk ook heel goed. Kijk eens op www.bee-o.be. Ik ben persoonlijk meest tevreden van de diddy diaper, heel gebruiksvriendelijk. O ja, ik ben er pas mee begonnen als ze 6 maanden waren, voordien gebruikte ik ook wegwerp. Maar het kan eigenlijk al van in het begin. De site geeft ook een duidelijke gebruikersuitleg.
  Bij ons geeft de gemeente ook subsidies voor de aankoop van deze luiers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga zeker eens kijken op de site. Luiers zijn toch elke keer een grote aanschaf, voor een verbruiksartikel. En de ervaring heeft me ook geleerd dat inderdaad Pampers gewoon toch net beter zijn.
  Ik ben langzaamaan ook een beetje een voorraad aan het opbouwen, met allerlei aanbiedingen en dergelijke.
  Alleen de hoeveelheden aan luiers vind ik nog ff lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn ervaring was ook dat de pampers eruit sprongen. Hier worden ze lang niet zo nat in, de billen blijven ook mooi droog en je kind heeft niet zo'n mega "bibs"in de kleertjes. Als je goed oplet kun je van aanbieding naar aanbieding gaan. Ik had eht geluk dat de edah er hier mee ophield en heb toen echt alles opgekocht met hoge korting. Uiteindelijk was dochter voor haar tweede verjaardag al zo zindelijk dat we haar 's morgens op het potje konden zetten voor de grote boodschap en voor haar derde was ze helemaal zindelijk. Heerlijk gewoon> Als je goed op je kind let merk je wanneer het begint te poepen, het heeft vaak een favoriet hoekje. Ik viste madam er snel uit en zetten haar dan op de pot. Een leuk dansje en juichen als het gelukt is en mw vond het helemaal te gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zeker wasbare luiers overwogen. Heb er ook twee blogjes aan gewijd. Maar doordat zoontje 2 maanden te vroeg is gekomen, hebben we ons er ook niet uitgebreid in kunnen verdiepen. Doordat zoontje regelmatig naar het ziekenhuis moet (soms ook voor langere tijd) en zijn verzorging al veel extra aandacht vraagt, hebben we er voor gekozen om NU geen wasbare luiers te gebruiken. Misschien als hij > 1 jaar is en hopenlijk minder in het ziekenhuis komt en van zijn sondevoeding af is dat we alsnog overstappen. Ik heb weleens gehoord dat kindjes later zindelijk worden, omdat de luiers nu zo comfortabel zijn. We hebben trouwens geen droger, dus in de winter kost het dan wel wat extra tijd voor ze droog zijn.

  BeantwoordenVerwijderen