woensdag 30 mei 2012

Steeds minder zin om te winkelen

Ik merk dat ik steeds minder zin krijg om te winkelen en dan bedoel ik niet alleen boodschappen doen. Als ik iets echt nodig heb zet ik het op 'mijn verlanglijstje'  en soms plan ik een ochtend of middagje en ga ik echt het hoognodige halen en ben ik binnen een uurtje ofzo wel weer thuis. Of ik bestel het via internet.
"Vroeger" ging ik weleens een dagje winkelen in de stad. Nu heb ik daar eigenlijk helemaal geen behoefte meer aan. Meestal kom je dan toch alleen maar thuis met impulsaankopen en wat je echt nodig had kon je niet vinden.
Maar ook boodschappen doe ik minder vaak. Ik ga met mijn lijstje door de winkel en sta dan ook zo weer buiten. Ik heb soms echt geen zin om te gaan, al die drukte, dus probeer een rustig moment uit te kiezen. Ik stel het ook wel eens 1 tot een aantal dagen uit en merk dat we met de voorraad dan nog best die dagen kunnen overbruggen, zei het met een beetje creativiteit. Meestal doe ik 1-2x in de week wat kleine booschapjes (lopend). En 1-2x per maand ga ik met de auto en vul de voorraad dan weer aan.
Wat ik nog wel leuk vind om te doen is snuffelen bij de kringloop, op rommelmarkten en rondneuzen op marktplaats. Zo heb ik pas nog wat leuk kinderspeelgoed gekocht. Zoontje is er nu nog te jong voor, maar het gaat in de kast en dat krijgt hij dan met z'n verjaardag of sinterklaas. Daar heeft hij nu toch nog geen benul van, maar is toch leuk om iets te geven.

1 opmerking:

  1. Heel herkenbaar;-) bij mij is het precies zo sinds ik mijn uitgave in de gaten hou. Het wordt ook wel een sport om dingen juist niet te kopen of ze goedkoop te kunnen veroveren!
    Groetjes caro

    BeantwoordenVerwijderen