zondag 13 mei 2012

Mijn eerste Moederdag!

Vandaag is het mijn eerste Moederdag. Een heel speciaal moment. Ons zoontje werd 19 december 2011 twee maanden te vroeg gehaald omdat ik HELLP had. Pas net daarvoor was nog geconstateerd dat hij ook een complexe transpositie van de grote vaten heeft. Een ernstige hartafwijking die niet met het leven verenigbaar is. Hij was 1240 gram bij de geboorte en een operatie, die leven wel mogelijk maakt, zou pas mogelijk zijn bij 3 kilo! Ons werd verteld dat het niet onmogelijk was dat hij dat gewicht zou halen, maar het zou een hele lange weg worden en we moesten rekening houden met het ergste. Gelukkig heeft zoontje zo'n complexe hartafwijking, met ook gaatjes tussen de kamers en boezems dat hij het daardoor toch heeft gered. Inmiddels is hij na ruim 13 weken ziekenhuis (met een paar tussenpozen) 1,5 maand aaneengesloten thuis. Hij is nu 4 kilo!!!! Maar moet nog wel geopereerd worden, maar omdat hij het zo goed doet, wachten ze daarmee. Hij heeft nog wel een sonde waar hij de helft van zijn voeding doorheen krijgt, maar verder een klein vrolijk mannetje!!!

Deze Moederdag is dan ook heel speciaal voor mij. Het besef dat ik echt moeder ben! En dat we al zo ver zijn gekomen! Een hele emotionele dag, waarbij veel herinneringen van de afgelopen maanden naar boven komen.

Ik wens alle moeders een hele fijne Moederdag!!!!

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps per ongeluk je reactie verwijderd, toen ik een reactie wilde plaatsen. Maar had hem nog in mijn mail staan, dus hier is hij nog een keer:
   "Wow dat is wel een sterk menneke :)

   Heel bijzonder zeg. Zal een heftige tijd zijn voor jullie. Dat er nog maar minstens 70 moederdagen mogen volgen voor jullie ;) "

   Dank je wel! Het is zeker een heel sterk mannetje! Het is inderdaad een heftige tijd! Maar je leert wel heel erg veel! Er is maar 2 dingen echt belangrijk in het leven: gezondheid en liefde!

   Verwijderen
 2. Inderdaad een bijzondere dag voor jullie en ik sluit me helemaal aan bij Valhalla. Wat een sterk manneke en ik wens jullie veel gezondheid en liefde toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat wat was op z'n minst een gecompliceerde start. Dat was vast schrikken en voor jullie allemaal niet makkelijk, denk ik. Ik hoop dat het vanaf nu alleen maar lekker gaat, en dat die hartafwijking straks helemaal iets is dat bij het verleden hoort.

  BeantwoordenVerwijderen