zaterdag 5 mei 2012

Proefabonnement biologisch groentepakket

Voor mijn missie om alleen nog maar biologische groente te eten, ben ik op zoek gegaan naar wat er in de buurt zoals te krijgen was. Zo ontdekte ik een boer uit de omgeving waar je een abonnement op een groentepakket kan nemen. In het pakket zitten elke week vijf  verschillende groentes, minimaal 4 maaltijdgroentes.Het pakket kan je dan gedurende 5 dagen ophalen bij het ophaalpunt in je woonplaats.

Ik heb besloten een proefabonnement te nemen, voor 4 weken, € 34,--. Ik wil eerst kijken of het iets voor mij is. Gisteren kon ik voor het eerst mijn pakket ophalen. Ik hoorde toen ook pas het precieze adres. En wat blijkt het is echt op 200 meter van mijn huis, makkelijker kan niet. Het wordt geplaatst in een kast en je kan je eigen kratje er zo uithalen en dan moet je je naam doorstrepen. Je bent dus niet gebonden aan openingstijden e.d. heerlijk.

Dit zat er in het pakket
Bleekselderij
Broccoli
Bosbietjes
Champignons
KoolrabiHet wordt een hele uitdaging; met koolrabi en bosbietjes heb ik nog nooit gekookt en ook bleekselderij gebruik ik niet zo vaak. Gelukkig krijg je er een recept bijgeleverd en op de webste staan ook diverse recepten.


Ik heb nu het volgende uitgekozen om er van de week mee te maken:
- Broccolitaart
- Koolrabi-ovenschotel met cashewkorstje
- Bleekselderij mediteraans
- Bietjes gepoft in de oven met aardappelpuree
- Pasta met champignons


3 van de 5 recepten zijn nieuw, dus ik moet er goed de tijd voor uittrekken en me goed voorbereiden. Ook omdat ik nog nooit met deze groenten heb gewerkt. Vanmiddag maar eens een boodschappen lijstje maken en alvast de overige ingrediƫnten in huis halen.

Ik raak hiermee ook gelijk 2 van mijn andere 52 doelen: nieuwe recepten uitproberen en minder koken met pakjes en zakjes.

Het wordt een hele klus, maar ik ben vastbesloten dit project te doen slagen. Als ik eenmaal de slag te pakken heb, moet het vast goedkomen.1 opmerking:

  1. Oh dat is gaaf zeg, zo vlakbij :D
    Leuk pakket ook! In de pakketten van Proef zat zo vaak kool...

    Op proef.nu kan je trouwens wel veel recepten vinden met de groenten die vaak in die pakketten zitten.

    Eet-ze! Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen

    BeantwoordenVerwijderen