zaterdag 19 mei 2012

Genieten van buiten

Het was heerlijk weer vandaag! We hadden laatst al borden langs de kant van de weg zien staan over een historisch weekend hier in de omgeving. We hadden geen idee wat we ervan moesten verwachten, maar het leek ons wel leuk om eens heen te gaan. Zoontje ging mee in de draagzak en we wandelden heerlijk in de zon over het terrein. Er waren allerlei tractoren en landbouwwerktuigen om te bekijken, voor mij niet zo heel interessant. Maar er waren ook standjes over wecken en jam maken en er was allerlei groente- en fruit te koop van locale boeren.

Zo kwam ik ook bij het standje van een kleinfruit boerderij. Ze verkochten planten, potjes jam en saus en verse frambozen. Van die frambozen heb ik een bakje gekocht en deze tijdens het lopen heerlijk opgesmikkeld. Veel beter dan de zakken pattat met mayo waar anderen meeliepen. 30 juni is er opendag bij de kleinfruit boerderij. Misschien gaan we er nar toe, we houden het in gedachte. Wel jammer dat het niet biologisch is. Maar lokale groente en fruit vind ik altijd nog beter dan fruit uit de super afkomstig uit de andere kant van de wereld.

's Middags heerlijk in de tuin gezeten. En genoten van alles wat momenteel groeit en bloeit. Het is leuk om te zien hoe de wilde aardbei al vruchtjes krijgt en ook de zwarte bes laat al wat besjes zien. De sla groeit langzaam groter en ook het overige in de vierkantemeter tuin komt langzaam op.

Dus maar weer eens een impressie van onze tuin vandaag:
Zoontje lag heerlijk te slapen in de shaduw
Een overzichtsfoto

Ook de kat genoot zichtbaar

De tulpen zijn helaas bijna uitgebloeid

De aardappels groeien goed (ik weet nu zeker dat het de aardappels zijn)

De vierkantemeter tuin met o.a. wortels, rode biet, snij biet, tuinboon, rucola, koriander, komkommer, zaaiui  en radijs

De (wat grotere plantjes) uit de vensterbank mogen elke dag een paar uurtjes buiten spelen

In deze bak: boontjes, radijs, wortel en slamix

De emmertjes van de schutting gehaald en hier gehangen voor meer zon. Het meeste was mislukt te weinig zon en te nat. Nu de opgekweekte tomaat en courgette erin om nog groter te groeien.
De kiwibes doet het geweldig

De blauwe bes staat mooi in bloei

En de eerste aardbeitjes groeien!

Ik zelf heb vandaag ook wat kleur gekregen, ik verbrand al bij het kleinste zonnestraaltje!

1 opmerking:

  1. Je zoontje ligt er mooi bij :) En de rest van je tuin ook!

    BeantwoordenVerwijderen