zondag 1 december 2013

raw chocolate workshop

Het is al weer even geleden dat de raw chocolate workshop bij mij werd gehouden, maar door omstandigheden kwam ik er niet eerder aan toe om over te schrijven.

Op een avond in november verzamelde een groepje vriendinnen zich bij mij, nou ja eigenlijk was het maar 1 kennis en mijn zus die veel aanhang mee brachten die "gelijk gestemd zijn". De raw chocolate werd gegeven door dezelfde mevrouw als waar ik onlangs de green smoothie workshop volgde. En was erg leerzaam en gezellig.

In 2-uurtjes maakten we 3 lekkernijen die we vervolgens natuurlijk gingen proeven en ondertussen werd er uitleg gegeven over de gezondheidsvoordelen van de gebruikte ingrediƫnten. De meeste ingrediƫnten zijn sinds een jaartje dan ook al in mijn voorraadkast te vinden. Ik ben niet echt een enorme fan van superfoods. Ze zijn prijzig en komen vaak van Verweggistan, maar zo nu en dan gebruik ik ze wel.

Tijdens de workshop maakten we "Raw dark chocolate", "Coco dlight" en "Fun all around". Alle lekkernijen zijn in 5-10 minuten te maken en moeten daarna een halfuurtje de koelkast in om een beetje op te stijven. Lekker makkelijk en snel dus!

De recepten die we mee kregen en de mogelijke variaties daarop, nodigen zeker uit om uit te proberen. Tot nu toe ben ik er helaas nog niet aan toe gekomen om te experimenteren, maar ik weet wel wat er hier de december maand op tafel komt naast de pepernoten en kerstkransjes. Bij de "Fun all around" worden ook speculaaskruiden gebruikt, dus zeker een leuk alternatief voor sinterklaas!

Het voordeel van deze lekkernijen vind ik dat ze een gezondere basis hebben dan snoep en chocolade uit de supermarkt. Daarnaast vult het meer en blijf je er niet van dooreten. Wel zullen sommige mensen aan de smaak moeten wennen. Mijn schoonouders vonden bijvoorbeeld de paar chocolaatjes die ik ze liet proeven niet echt lekker. Maar iedereen die er die avond was en al aan een meer aan een andere eetgewoonte zijn gewend vonden alles om van te smullen!

Helaas ben ik vergeten op de avond foto's te maken....dus voor de verrukkelijke plaatjes moeten jullie nog even geduld hebben tot ik weer aan het experimenteren sla.En dan zal ik ook wat van de gebruikte recepten delen.

2 opmerkingen:

  1. Kan niet wachten op de recepten!! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd. Nu ik (weer) let op mijn eten, merk ik ook dat mijn smaak verandert. Toen ik van pure chocolade overging naar melk, wist ik genoeg. Ik ben weer begonnen om op te letten op mijn eten en vind de pure chocolade weer lekkerder.
    Nu de kilo's er nog af....

    BeantwoordenVerwijderen