maandag 30 december 2013

52 doelen

Vorig jaar maakte ik dit lijstje met 52 doelen voor 2013. Ik ben eigenlijk best tevreden als ik zo eens terugblik. Ik heb veel kunnen verwezenlijken en merk dat ik steeds meer ben op de plek waar ik wil zijn. Het lijstje gaf me een soort van houvast, bijna wekelijks keek ik er wel even naar om te zien wat ik zou kunnen oppakken. Sommige doelen zijn ook helemaal niet bereikt of slechts gedeeltelijk, maar dat geeft helemaal niks. Ik ben tevreden over wat ik heb bereikt m.b.t. declutteren, mijn gezondheid en de dingen die we in huis hebben aangepakt.

Voor 2014 heb ik eveneens weer een lijstje gemaakt, voor mij lijkt het te werken, dus ik ga er gewoon mee door. Sommige doelen van 2013 heb ik gewoon doorgeschoven en er zijn ook weer wat nieuwe dingen bijgekomen. Er zijn kleine doelen en grotere doelen, doelen die ik met een kleine handeling kan afstrepen, maar ook doelen die ik aan het eind van het jaar pas kan evalueren. De doelen hebben weer te maken met veel terugkerende thema's op dit blog: declutteren, gezonder leven, (be)sparen en groener leven.

Hier kan je mijn doelen voor 2014 vinden!

5 opmerkingen:

 1. Mooie doelen! Uiterlijk om 22.30 uur naar bed is hier ook zo"n altijd terugkerende.... Moet je voor de grap eens kijken op welk tijdstip wij dit typen... Nou ja 22.30 uur naar bed geldt natuurlijk niet op 30 december, niet op je verjaardag, niet met kerst en oud en nieuw en zeker niet in de weekenden... Vanaf donderdag ga ik ook echt echt echt om 22.30 naar bed... ;-) Niet interen op spaargeld vind ik ook een goede, ik ga zeker ook weer minder suiker eten en een tijdje zonder internet zou ook fijn zijn. Dankjewel voor je inspiratie, hele gezellige jaarwisseling en tot volgend jaartje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je een fijne jaarwisseling. En volgend jaar blijf ik je blog volgen. Want je inspireert me elke keer weer.  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt me op een idee gebracht! Ik zie wel vaker van deze lijstjes staan maar die van jouw inspireert mij om de een of andere reden opeens meer vandaag.
  Zo zie ik staan 10 kg afvallen. Mijn doel is nog eens 8 kg.Van de zomer nam ik mij het doel van 16 kg voor en hoopte rond het einde van het jaar ongeveer op de helft te zijn. Vanmorgen toch even extra op de weegschaal (doe ik verder alleen in de weekenden), de tranen stonden zo ongeveer in mijn ogen, ruim 8 kg sinds ik ben begonnen. De helft is dus ook echt dit jaar nog gehaald en dat motiveert wel! Gelukkig niet zo dol op oliebollen en morgen bij oma apfelstrudel (eet makkelijker dan appelbol als je 93 bent) moet kunnen. Daarna weer met nieuwe energie verder werken aan dit doel en vele anderen die ik nu op een lijstje ga zetten!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doelen zijn eigenlijk net een soort bedrijfsplan voor je leven. Je weet wat je prioriteiten zijn, en waarnaar je streeft! Fijn dat je tevreden bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartelijke groet en een fijn 2014 gewenst. Ik hoop ook in het nieuwe jaar weer mee te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen