vrijdag 20 december 2013

Van dit soort initiatieven word ik blij

Soms investeer ik wat geld in crowdfundingprojecten. Ik doe het alleen met geld dat ik echt kan missen en alleen in projecten die mij aanspreken. Soms ontvang je een leuke rente, soms een andere leuk cadeautje en soms beide.

Ik heb weleens geïnvesteerd in projecten via de site onplanetcrowd en gisteren ontving ik van hun "de beste wensen" in de brievenbus, met daarbij een bedankje. Het bedankje was een cadeaukaart om 5 euro te investeren in een mooi project.

Omdat het al weer even geleden was dat ik via deze site investeerde, bezocht ik de site gelijk even om te kijken welke projecten er nu lopen. Op dit moment staat er weer bijna 50 euro op mijn crowdfundrekening. Dit is een bankrekening waar ik terugontvangen bedragen (incl.) rente parkeer om vervolgens opnieuw te investeren, danwel te reserveren voor een ander doel.

Ik zag een super initiatief, dat ik graag onder de aandacht wil brengen "De groen(s)teTuin voor en door bewoners van Nieuw-Vennep". Het is een project waarbij samen met bewoners een biologische moestuin opgestart wordt. Helaas is het niet bij mij in de buurt, anders zou ik denk ik gelijk een investering doen. Wellicht zijn er lezers die hier ook blij van worden en wel in de buurt wonen. Je kan als dank voor je investering/gift een stukje moestuin, groentepakket krijgen of een fruitstruik adopteren.

Investeren in crowdfunding zijn risicovolle investeringen. Doe het dan ook alleen met geld dat je echt kan missen.

1 opmerking:

  1. Ik loop al tijden met een soortgelijk idee in mn hoofd. Ik wil graag zoiets doen, maar dan richting voedselbank/cliënten daarvan. het isheerlijk je hoofd leegmaken en iets nuttigs doen.
    Maar dat is helaas nog.lange termijn hier.
    wel ee. prachtig initiatief

    BeantwoordenVerwijderen