woensdag 27 november 2013

Zo komt meuk dus je huis binnen...

O'ja was ik niet aan het ruimen en proberen met minder spullen te leven? Ja, dat klopt, maar dat zou je niet denken als je mijn "opbrengst" van vanavond zou zien.

Ik had een sinterklaasdobbelavond met een aantal mama's uit de buurt, waarbij we allemaal 2x een cadeautje van 2 euro moesten kopen en 1x een "zoldercadeau" meebrengen. Het spel gaat als volgt: Iedereen gooi met de dobbelsteen en bij 1 en 6 mag je een cadeautje pakken, maar nog niet uitpakken. Als alle cadeaus verdeeld zijn begint ronde 2 en wordt er bij 1 en 6 een opdrachtkaartje voorgelezen. Opdrachten kunnen zijn een cadeau te ruilen, weggeven etc...etc... En dan als de ingestelde tijd voorbij is mogen de cadeaus uitgepakt worden.

Bijna op het eind had ik nog een cadeau met de cryptische omschrijven "om de bloemetjes buiten te zetten". Eigenlijk was ik daar wel blij mee, 1 cadeau en ik verwachtte iets van een plantje o.i.d. Maar net voor het einde moest ik al mijn cadeau met iemand ruilen en kreeg ik er dus 9, waarvan 2 van mezelf en toen ging de zoemer. 2 mensen die niks hadden maakte ik blij met "mijn eigen cadeaus" en de andere 7 waren dus voor mij...zucht.

Er zaten best leuke dingen bij hoor, maar niet als je net probeert je huis te ontrommelen. Als zoldercadeau had ik zelf een etherische oliebander gegeven en wat kreeg ik terug, eh ja ook een etherische oliebrander. Ik ga hem denk ik wel gebruiken voor elke maand een ander geurtje, vind ik toch wel leuk en anders een keer aan iemand cadeau geven? Verder leuke uitsteekvormpjes van dino's, een nagelvijl in de vorm van een uil en een vogelvoederhuisje wat de tuin in kan. Maar ik vraag me echt af wat ik met het schetenkussen, kookboek en vier op een rij in harteditie aanmoet.... bewaren tot de volgende rommelmarkt maar weer?

mijn opbrengst

Het was een gezellige avond met veel lol en daar ging het toch om. Maar oh soms voel ik me ook wel weer ondankbaar....ik word gewoon niet meer zo blij van spullen....

11 opmerkingen:

 1. Dat scheetkussen moet je nog even bewaren want kleuters zijn er dol op. Dochter krijgt al een aantal jaar een scheetkussen met haar verjaardag, die dingen gaan geen jaren mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar,je probleem. Ik zoek naar mogelijkheden om vriendelijk te bedanken voor alle lief bedoelde dingen,die ik niet meer in huis wil. Dat lukt niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeilijk hé! al die lieve kadootjes waar je eigenlijk achteraf niks meer mee bent....ik probeer hier de trend
  om te zetten en het anders te doen maar makkelijk is het niet....dikwijls minder origineel maar wel
  bruikbaar: mandjes met allerlei lekkers, kaarsjes, lekkere drankjes enz....Als het op is is het weg
  en hoef je het achteraf niet te bewaren of af te stoffen ;)
  Maar het belangrijkste was toch dat het een leuke avond was ....
  liefs en fijne dag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) ik voel dat ook precies zo, wat je in je laatste zinnen schrijft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar ;)

  Die geurtjes, das vast geen etherische olie? Dan zou ik er zelf, qua gezondheid, liever iemand anders mee vergiftigen. Of is dat egoistisch? Mijn broertje bracht dat twee jaar terug ook voor me mee, heb het maar in de chemobak gegooid. Echt erg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee, ben bang dat je gelijk hebt, maakte het doosje open en wat een chemische walm kwam me tegemoet. Tja, dat vind ik ook vaak lastig "anderen vergiftigen" al zijn er veel mensen in mijn omgeving die "mijn ideeën" maar onzin vinden en die maak ik er wel blij mee. Weggooien vind ik toch echt te moeilijk.

   Verwijderen
 6. Op zich een leuk spel zo met z'n allen. Maar als je aan het ruimen bent kan ik me dat gevoel wel voorstellen. Het zal vast wel weer een bestemming vinden naar kringloop, rommelmarkt of vrienden of kennissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anders geef je de spullen toch gewoon weg? Het gaat toch om de gezellige avond! Misschien kun je ze in een schoenendoos doen, en aan zo'n project geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joh, gewoon nagenieten van de avond en de spullen naar de kringloop brengen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ken dat gevoel ook, mijn man wilde mij een kookboek geven van Rudolph van Veen, ik heb nee gezegd, ik heb genoeg kookboeken, internet biedt ook genoeg en voor dat geld kan ik heel veel goede biologische basisproducten kopen om te koken. Geurkaarsen en oliebranders doe ik ook niet meer aan, gewone waxinelichtjes doen het ook heel gezellig, en veel goedkoper. en het stinkt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk idee, zo'n dobbelavond! Die vier op een rij hartjes- editie vind ik trouwens net helemaal geweldig! Van zo'n cadeau zou ik zelf helemaal blij van worden :D waarom kom ik die dingen nou nooit ergens tegen?

  BeantwoordenVerwijderen