zondag 15 december 2013

georganiseerde zolder

Nou de zolder is bijna klaar, morgen wordt de laminaatvloer nog gelegd en dan is het huis weer klussers vrij. Natuurlijk moeten er nog wel kleine dingetjes gedaan worden als lampen ophangen, spullen sjouwen en ordenen. En ik wil de knieschotten en kasten nog een beetje opleuken met muurstickers die ik nog heb liggen.

Vandaag heb ik alvast een begin gemaakt om de knieschotten van een vloertje te voorzien en wat spullen van onze slaapkamer terug naar zolder verplaatsen. We hadden nog een stuk zeil liggen van onze oude woning en een stuk tapijt wat een vriend overhield die we een tijdje geleden hielpen verhuizen. Dit paste bijna precies op de vloer achter de knieschotten. Dat staat toch net iets netter en is minder stoffig dan een betonnen vloer.

Een aantal dozen die teruggingen naar zolder heb ik uitgezocht, gesorteerd en gelabeld. Dat was een aardig werkje, maar het ziet er nu wel netjes en overzichtelijk uit. Zo duurt het wel wat langer voor alles weer op zijn plek staat, maar ik zal er zeker veel plezier van hebben.

Vanmiddag ga ik nog een uurtje aan de slag en dan vind ik het wel weer mooi geweest. De dozen die het meest in de weg stonden zijn weer aan kant en de rest komt de komende tijd wel.

Een foto-update dan maar:

Links komen de vakantiespullen en rechts speelgoed en babyspul

Links komt de zooi van manlief te staan en rechts babykleding die ik wil bewaren.

In deze kast komen bovenin de kerstspullen en verder spelletjes,
cd's, fotoalbums en vast nog meer zooi.

De cv-ketel is zo ook mooi weggewerkt, scheelt ook
een boel herrie van de ventilatie

14 opmerkingen:

 1. Ziet er keurig uit! Heerlijk alles weggewerkt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keurig zeg. Geeft me hoop voor onze toekomstige zolder ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw dat ziet er mooi uit! Geeft energie om hier eens iets aan de zolder te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Let met matige vorst op de temperatuur op zolder,nu de ketel zo mooi is weggewerkt. Een vriendin had bijna bevroren leidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, maar denk dat het bij ons wel zal meevallen. De zolder is goed geïsoleerd en de leidingen van cv lopen eerst een stuk over zolder voordat ze naar beneden gaan. Maar ik zal zeker de temperatuur de komende tijd in de gaten houden om dat zeker te weten.

   Verwijderen
 5. Lekker zeg, dat het er bijna op zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees vaak op je blog, maar reageerde nog niet eerder.
  Wat een prachtige zolder gaat dit worden. Het ziet er heel strak uit en de bergruimtes zijn fantastisch. Heel goed dat je nu even die extra moeite hebt genomen om de spullen te sorteren voordat ze achter het schot gaan.
  Afgelopen week heb ik mijn gedachten ook weer eens over mijn eigen zolder laten gaan; er kan wel weer een slag geslagen worden. Jouw foto's zijn daarbij zeker inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige verbetering, heerlijke ruimte wordt t!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ziet er mooi uit, en vooral lekker licht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt echt op onze zolder alleen is onze zolder een kamer en een overloopje ook handig, Bij mij lopen de leidingen ook door de vloer en dat is handig om je wasrek op te zetten, droogt gemakkelijk,.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is het mooi geworden! Vooral heerlijk licht én wit, I love it ;-). Succes met het afronden van alles en plaats t.z.t. maar weer een foto update ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zeg en lekker ruim en fris en wat een verademing dat de bouwmannen nu echt bijna weg zijn. Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. *jaloers* Hahaha, wil ook zo'n prachtige zolder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er goed uit zeg! En keurig opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen