Het basis recept is:
50 gram gemalen choco nibs
50 gram kokosolie (verwarm tot max. 40 graden)
35 gram zoetstof (kies uit honing, agave siroop, maple syrup, stevia)
Alles goed mengen en 30 minuten laten afkoelen in de koelkast.
De ingrediënten |
Kokosolie vloeibaar maken, overige ingrediënten toevoegen en mengen Daarna in vormpjes scheppen. Kan ook cupcake bakjes o.i.d. gebruiken. |
mmm lekker! |
De variant met maple syrup heeft mijn voorkeur, net iets minder zoet. Wat ik lekker aan dit recept vind is dat de massa niet helemaal glad is, maar iets korrelig. Dat komt doordat er geen cacaopoeder wordt gebruikt maar fijngemaalde choco nibs. Tijdens de workshop werd dat in een elektrisch koffiemolentje gedaan, ik deed het met de blender (maalde gelijk 100 gram).
Op dit recept kun je eindeloos variëren. Zo maakte ik nog van een beetje overgebleven mengsel en geroosterd amandelschaafsel hoopjes en die waren verrukkelijk. Volgende keer ga ik eens fijngemaalde noten toevoegen. Maar combinaties met rozijnen, dadels, kokos kunnen natuurlijk ook.
mmmmm lekker
BeantwoordenVerwijderenHaha, Koffie staat altijd klaar hoor!
BeantwoordenVerwijderengewone suiker is gelijk aan maple syrup alleen een stuk goedkoper. Maple syrup bevat sucrose net als gewone tafelsuiker. Het bevat iets meer mineralen maar dat is het dan ook. Gezonder is het in elk geval niet. Het is een net zo gerfafineerd process als suiker uit suikerbiet of suikerriet.
BeantwoordenVerwijderenIk zeg hier ook niet dat het gezond is volgens mij? Ik probeer zo min mogelijk suiker en suikervervangers te gebruiken, maar zo ver om het helemaal te laten staan ben ik nog niet. Ik gebruik maple syrup met mate en wissel zoetstoffen zoveel mogelijk af, volgens mij is TE veel van 1 voedingsmiddel nooit goed.
VerwijderenJe chocolaatjes zien er prachtig en lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen