dinsdag 1 oktober 2013

Lekker bezig

De afgelopen dagen ben ik lekker bezig geweest, vorige week blogde ik nog dat ik futloos was, maar nu ik eenmaal weer in de drive zit heb ik helemaal geen zin meer in bankhangen.

Gisteren gooide ik de laatste doos met babykleding op MP. Deze doos stond klaar voor krijgdekleertjes, maar aangezien er al een half jaar geen interesse was getoond, nu toch maar op MP gezet. Zo hoop ik ook nog van mijn guldenpostzegels af te komen en dat gaat goed, want het einde komt in zicht. Net weer een doos verzendklaar gemaakt, PostNL zal blij met mij zijn, een doos met 22 postzegels. De opbrengst van de verkopen gaat naar de hypotheekspaarrekening voor een extra aflossing eind dit jaar. Inmiddels staat er bijna een bedrag van 2000 euro klaar, bijeengesprokkeld van verkopen, giften en andere meevallers.

Gisteren ook aan de slag geweest met wecken. Van mijn ouders kreeg ik weer een zak met appels en peren. Die met plekken heb ik eruit gezocht en gelijk verwerkt. Hier vond ik 2 leuke receptjes voor de appeltjes. Ik merk wel dat ik mijn (bij)keukenkasten anders in moet gaan delen met al deze potten voorraad. Misschien ga ik ook wel wat voorraad in de schuur zetten, daar staan 2 grote kasten met planken. Eerst was de schuur vochtig, maar door aanpassingen vorig jaar zou dat probleem moeten zijn opgelost, toch ben ik nog een beetje huiverig. Maar misschien moet ik het gewoon proberen. De voorraad diksap staat daar ook en de etiketten voelen niet vochtig aan.


En vanmorgen een poging gedaan om van de peren en overgebleven bramen fruitleer te maken. Het zit nu nog in de droger, dus kan het resultaat nog niet laten zien. In mijn droogboekje stond ook nog een leuk receptje voor perensnoepjes. De gepureerde peren meng je dan met agar agar en honing, een cm dik op het droogrekje en later snij je er dan blokjes van. Benieuwd hoe dat gaat worden.

De voedseldroger draait overuren
De bodem van de voorraad zelfmaak wasmiddel kwam ook in zicht, dus werk aan de winkel. Vanmorgen 7,5 liter gemaakt, volgens dit recept. Ik had blokken sunlight begin dit jaar voor een prikkie op de kop kunnen tikken en hoorde later pas dat daar dan weer rundervet en palmolie in zit, dus niet zo goed. Maar ja, ga het toch maar opmaken. Volgende keer (nou ja er liggen nu nog 3 blokken) maar weer met Aleppo of Marseille zeep mijn wasmiddel maken.

7,5 liter wasmiddel, we kunnen er weer tegenaan
Vanmiddag nog tijd zien te vinden om brood te bakken, dan is manlief ook weer blij. Gisteren maakte ik al een grote pan knolselderijsoep, dus voor het avondeten nog een klein liflafje erbij en we zijn weer klaar.

8 opmerkingen:

 1. Even een vraagje, moet het fruit niet zoveel mogelijk onder staan in de potten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee, dit is het eerste jaar dat ik weck. Bij het vullen wordt geadviseerd niet verder te vullen dan 2 cm onder de rand dit voor zowel het fruit als water heb ik begrepen. De appeltjes zijn gaan drijven na het wecken en komen zo dus boven het vocht. We zullen zien wat het effect hiervan is als ik de potten ga aanbreken.

   Verwijderen
 2. oooooh wat ben je toch lekker bezig,,,,geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je een link naar je advertentie? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is het linkje:
   http://www.marktplaats.nl/verkopers/1242292.html

   En het aanbod dat ik de verzendkosten betaal voor mijn bloglezers geldt nog. Mocht je interesse in iets hebben, dan hoor ik het wel.

   Verwijderen
 4. Lekker bezig zo te lezen! Wat leuk dat je ook een voedseldroger hebt ondertussen. Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten van fruitleer, is hier tot nog toe niet echt gelukt... Maar met agar-agar klinkt ook interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel benieuwd hoe je fruitleer is geworden. Dat wil ik ook een keer proberen te maken,namelijk, maar ben er nog een beetje huiverig voor (wat als het mislukt???)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De perenvariant was superlekker, maar de bramen iets te sterk van smaak en te hard (had er minder land in gemoeten). Volgende keer ga ik de bramen mengen met peer denk ik, om de smaak wat zachter te maken. Dat de bramen variant iets te droog was geworden heb ik weer opgelost door het niet luchtdicht af te sluiten, nu is het vanzelf weer zachter geworden. Eigenlijk kan er niet zoveel aan mislukken, dus ik zou zeggen ga gewoon aan de slag!

   Verwijderen