donderdag 31 oktober 2013

De voorraden zijn weer gevuld! Laat code rood maar komen!

Gisteren kwam zowel de bestelling van Appie als van de biobezorger binnen. De bezorgdag van de biobezorger is verplaatst naar woensdag, geen probleem, want als we er niet zijn, zet hij het gewoon achter het huis neer. Bij de biobezorger bestel ik wekelijks, bij Appie zo eens in de 2-3 maanden.

Ik bestel bij Appie vooral voor de voorraden aan te vullen. Ik probeer dit meestal te doen als ze een actie hebben met veel biologische aanbiedingen ofzo, of geen of lage bezorgkosten. Deze week was het fairtrade week en waren er veel biologische producten met 25% korting. Ook waren de biologische conserven 2+1 gratis. Een mooie gelegenheid om mijn boodschappenvoorraad weer aan te vullen en toch nog van een behoorlijke korting te genieten, ondanks de bezorgkosten. Ik kies de dag/tijdstip altijd zo dat de bezorgkosten maar € 3,95 bedragen. Dan moet de bestelling wel minimaal 100 euro zijn. Als ik daar niet aan kom, zoals deze keer, vul ik het tot het bedrag van 100 euro aan met euroshopper wc-papier en frisdrank. Wc-papier komt toch wel op. Frisdrank drinken we zelf niet, maar ik vind het wel handig om wat in huis te hebben voor bezoek. De afgelopen weken toch vaak mensen niet meer aan kunnen bieden dan thee, koffie of diksap.

Ik probeer aanbiedingen altijd in te slaan tot de volgende aanbieding van hetzelfde product. Meestal weet ik wel ongeveer hoeveel we van iets gebruiken en hoe vaak het ongeveer in de aanbieding is. Ik doe dit overigens alleen met producten voor normaal gebruik en niet met dingen als chocolade, koekjes e.d. want die gaan dan ook sneller op. Zo betaal ik bijna nooit de volle mep voor alle biologische houdbare producten die ik gebruik. En dat scheelt best veel.

Ik had natuurlijk deze week ook een keer 's avonds naar Appie kunnen gaan en alles kunnen kopen, dan had ik ook nog de bezorgkosten bespaard. Maar het waren allemaal vrij zware dingen en dan heb ik best een hekel aan om die winkel door te moeten met een volle zware kar, alles weer uit de kar in de auto en dan van de auto weer naar de keuken sjouwen. Dan kan ik manlief natuurlijk meenemen voor het sjouwwerk, maar dan beland er zeker voor 10 euro extra in het karretje. Nee, dan laat ik het liever tot in de keuken bezorgen. Overigens kon ik nu ook op mijn gemak de voorraadkasten nalopen en zien wat aangevuld moest worden en hoeveel. Ik werd niet in de verleiding gebracht om meer te kopen dan op mijn lijstje staat.

Vrienden die hier komen moeten weleens lachen om mijn voorraad. Ik heb het ook een beetje overal in huis liggen. Mijn wens is nog wel om in de schuur wat meer ruimte te creëren voor opslag, er staan al 2 geschikte kasten, maar daar ligt nu nog andere zooi in.

In de schuur de voorraad frisdrank en kattenvoer

In de schuur voorraad conserven, broodbeleg,
koffiemelk, diksap, fruitzakjes etc...

Eigenlijk wil ik de hele kast gaan gebruiken voor voorraad,
maar dat is nog een projectje.

De trapkast ook veel voorraad: meel, suiker, melk,
aardappels, pompoenen, rijstwafels, koffie etc...

Je moet het wc-papier toch ergens laten? Dan maar op de koelkast.
Gelukkig staat deze in de bijkeuken...

Nog wat voorraad in een kast in de bijkeuken...


Toen het maandag zo stormde en in diverse plaatsen werd geadviseerd thuis te blijven, was ik wel blij met mijn voorraad. Ik kan eigenlijk altijd wel een maaltijd maken uit mijn voorraad, een cake bakken voor (onverwacht) bezoek, een brood bakken of een tijdje overleven als ik moeilijk de deur uit kan. Nu was het deze keer maar 1 dag dat werd geadviseerd om thuis te blijven, maar ik ben voorbereid op een strenge winter!

12 opmerkingen:

 1. Zoweee, da's veel! Het lijkt wel of je een winkeltje hebt, wat enig! Ik heb voldoende voorraad, maar niet zo;n grote als jij hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat ziet er netjes uit! En bedankt voor de tip dat de bio-spullen bij Albert-etc. in de aanbieding zijn! Ga ik er ook nog even op af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er prima uit je voorraad, hier heb ik ook een behoorlijke voorraad, maar brood bv is na een week echt op, natuurlijk kan ik wel zelf bakken dan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat een voorraad, zo veel heb ik nooit. Ik heb er niet echt de ruimte voor....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er goed uit hoor!
  Wie weet krijgen we dit jaar eindelijk die voorspelde horrorwinter en dan ben je pas echt blij met je voorraad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er goed uit, maar ik geef je wel gelijk om dit op één plek te centraliseren. Dat is dan veel overzichtelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n voorraad. Kun je weer even vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook zoiets. Maar ik heb ook wat water,kaarsen en lucivers ,batterijen en een campinggasje voor noodgevallen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit,ik vind het ook altijd fijn als de voorraad weer aangevuld is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop dat je in huis ruimte hebt.. Mijn broer had ook de voorraad in de schuur, afgelopen winter zijn alle glazen potten en frisdrankflessen gesneuveld door de vorst. Dat was dure voorraad.

  Ik droom van zo'n voorraad maar hier past het gewoon niet, ik heb voor een week gevarieerd eten voor een maand droog spul, en voor een week vers, dan is het op..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar twijfelde ik ook over. Gelukkig staat er niet heel erg veel in de schuur. En als het mocht gaan vriezen, dan is de zolder klaar en kan het daar evt. naar toe.

   Verwijderen