donderdag 3 oktober 2013

Free fruitaholic

Oh wat is het toch lekker al dat gratis fruit wat hier komt aanwaaien. Volgens mij is het echt zo dat als je iets graag wilt, je het maar om je heen vertelt en zelf je ogen en oren openhoudt alles binnen je bereik ligt. Moet ik hier toch maar eens schrijven over mijn droomhuisje....

Vandaag stond er een fietstochtje op het programma. Ik had afgesproken met een uit het oog verloren vriendin, die ik nog ken van het hoger onderwijs. Gek genoeg hebben onze wegen elkaar vaak gekruist na het hoger onderwijs, maar kwamen we elkaar steeds net niet tegen. Nu kwam ik weer in contact met haar via fb, waar fb al niet goed voor is, en bleek ze net een huis gekocht te hebben op 5 kilometer afstand.

Dus we spraken af om eens bij elkaar op de koffie te gaan, onze zoontjes verschillen niet veel in leeftijd, dus kunnen die mooi spelen met elkaar. Dus vanmorgen hop, door de kou, op de fiets en nog tegenwind ook, sta ik daar voor een dichte deur....gebeld en ze was het vergeten en kon echt niet weg op haar afspraak. Arghh, nou ja kan ook gebeuren, dacht ik vervolgens, ze is zwanger dus zullen we het daar maar opgooien?

Geen zin om gelijk terug te fietsen, gingen we naar een speeltuintje in haar woonwijk. Glijbaan is favoriet nr. 1 bij zoontje, nadeel alleen is dat ik hem dan niet meer weg krijg daar. Maar voor mama was er ook iets leuks. Er stonden namelijk 4 perenbomen in de speeltuin en er lagen afgevallen peertjes onder. Dus hup die gingen de fietstas in. En als het aan zoontje had gelegen gingen ook die hele vieze bruine geschimmelde mee naar huis.Op ons fietstochtje terug nam ik eens een andere route. Ik reed langs een stel struiken met mooie blauwe besjes. Ik vraag me af of die eetbaar zijn, iemand een idee? Moet toch maar eens ergens een boek scoren met info over wat wel en niet eetbaar is uit de natuur. Heb niet zo'n zin in taferelen als bij de film "into the wild", verder prachtige film trouwens.

Even een bes en blaadje meegenomen om thuis uit te zoeken

En nog een vage foto van de struik met mijn mobiel
Thuis zag ik dat in mijn voortuin weer een handjevol rijpe aardbeien. Het zijn doordragers, maar had geen idee dat ik er in oktober nog zoveel lekkers vanaf zou kunnen halen. Er zit nog genoeg aan, dus nu maar hopen dat het niet te koud wordt voor ze. Ben zo blij dat ik nu aardbeien uit eigen tuin heb. En keken de buren eerst vreemd op, nu zie ik volgens mij toch af en toe wel jaloerse blikken.


Zie je links nog net het handje van zoontje, die kan niet wachten om te smikkelen

7 opmerkingen:

 1. De bessenstruik lijkt op een sleedoorn. Heeft hij lange stekels van minimaal 2 cm? Dan is het een sleedoorn. De bessen zijn erg wrang/zuur. Pas als het gevroren heeft zijn ze enigszins te gebruiken. Mijn vader maakt er likeur van. Of ze voor jam te gebruiken zijn weet ik niet.

  Groetjes Mariƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb mijn wens voor een schattig klein huisje met houtkachel in Drenthe ook maar weer eens het universum ingeslingerd... Je weet nooit waar het goed voor is. En ook wij hebben opnieuw aardbeien. Zijn ze bij jou ook zo overheerlijk zoet? En die geur! Het is echt een beetje nazomer in de herfsttuin of zoiets...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier zijn de aardbeien ook zo heerlijk zoet, ik kijk de nog niet rijpe aardbeien kwijlend uit de voortuin.

   Verwijderen
 3. Het lijkt de sleedorn. Een vriendin van me maakt er jam van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad sleedoorn, maar hier niet zoveel fans van jam. Dus denk dat ik ze maar aan de struik laat zitten voor de vogels.

   Verwijderen
 4. Zo schattig dat handje :) Niks is zo lekker dan fruit uit eigen tuin (of gratis in de natuur)! Dit jaar hebben we een plekje in de tuin vrijgemaakt en volgend jaar gaan we beginnen met ons eerste moestuintje. De kinderen vinden het prachtig, maar een vriendin heeft me uitgelachen. Een moestuin? Een moesmetertje (het is maar een heel klein stukje) bedoel je, zei ze. Tja, je moet ergens beginnen toch? Die peren zien er trouwens ook erg smakelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen