zondag 29 september 2013

Bier, appels en pompoenen

Manlief is dit weekend bier aan het brouwen met zijn vriendje Stokvis, zoals ik hem noem. Het is best leuk om naar te kijken een soort buurman en buurman tafereel zoals ze te werk gaan. Half voorbereid en steeds zoekend naar spullen in de keuken hoe het beter/makkelijker kan.

Na 3 uur op deze manier schroten hebben ze er toch maar voor gekozen de keukenmachine te pakken.
En gaan ze voor de volgende keer een schootmolen kopen.
Maar met zoontje die rondloopt door het huis, werden we vriendelijk maar dringend verzocht of we niet elders naar toe konden gaan. Dus pakten we maar de auto (was te lui om te fietsen) en ging ik een beetje met hem rondrijden op zoek naar leuk en goedkoop/gratis vermaak.

Een dorpje verderop zit een kinderboerderij waar ik nog niet eerder met hem was geweest. Geen idee waar het zat, maar door de handige toeristische bordjes toch gevonden. Het was een kleine kinderboerderij en we waren de enige bezoekers. Maar zoontje vond het leuk, vooral de geiten.

Lekkere vage foto met mijn mobiel uit het jaar nul, want manlief
wilde natuurlijk de camera om het brouwproces te fotograferen.
Daarna reden we weer terug en kwamen we toevallig nog langs een landwinkel, geen idee dat er in dat dorpje ook één zat. Landwinkels vind ik altijd gezellig om rond te kijken, maar er bleek nog meer te doen te zijn. Blijkbaar was het nationale appelplukdag en kon je zelf appels gaan plukken in de boomgaard. Dus ik met zoontje het lange pad afgelopen naar de boomgaard. Gelukkig kan hij nu net een beetje lopen en hoefde ik hem maar de helft van de tijd te dragen. Want ik was onvoorbereid op pad gegaan, dus geen draagzak of kinderwagen bij. (leerpuntje: altijd draagzak in de auto mikken!). Hij vond het leuk om zelf appels in de tas te stoppen, maar raapte ze liever op dan plukken. En hard gooien met die appels is natuurlijk ook leuk. Ik voelde me toch wel verplicht om de appels te kopen waarmee hij had gegooid, dus we gingen met een volle tas naar huis (helaas niet bio). Er was ook nog een springkussen en er liepen een paar poezen rond, we hebben ons prima vermaakt.

En vandaag gaat het brouwen weer verder. Dus vanmorgen eerst maar een flinke wandeling met zoontje gemaakt hier door het buitengebied. Nu ligt hij lekker te slapen, maar zit te denken om vanmiddag naar het Smaakfestijn te gaan, even afhankelijk van hoe laat hij wakker is.

Vrijdag heb ik nog lekkere grote onbespoten pompoenen op de kop getikt voor 2 euro p.st.. Aan 2 had ik zelf wel genoeg, maar de rest meegenomen voor een kennis die ook opzoek was naar onbespoten pompoenen. De komende tijd maar eens kijken wat ik er allemaal mee ga doen: soep, hartige taart en zag ook in het droogboek dat je het kan drogen en dan verwerken in broden. Mmm, heb er nu al zin in!

9 opmerkingen:

 1. Wil je tzt wat pompoenen recepten delen? Het blijft bij mij meestal maar bij de soep ;-) Mooie foto van zoontje~!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk blond gekruld pompoentje heb je daar:)

  Klinkt als een leuk dagje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo heb ik altijd ook klein geld op zak. Als er in de polder iets op een tafeltje te koop wordt aangeboden. Het is nu de tijd van noten en pompoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk joh! Waar heb je geweest dan? Dacht ik toch dat ik alle kinderboerderijen al kende :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh vandaar dat ik hem niet kende, haha! Ben je al bij de landwinkel in Driel geweest? En weet je welke ook erg leuk is? De Landwinkel bij Velp/De Steeg. Is ook zorgboerderij en ze hebben zoveel leuke dieren. En wat óók erg leuk is, is natuurkoeien.nl We zijn er geweest en hebben wat vlees gekocht, zo lekker en zo leuk om daar rond te struinen! Mensen zijn zo lief voor hun koeien!! (en nu hou ik op, lol)

   Verwijderen
 5. Hoi hoi ik maak mijn fruitleer tot nu toe gewoon op bakpapier waar ik een rondje uit geknipt het voor het midden zeg maar en dan laat ik de randjes een beetje omhoog krullen, mijn fruitmoes smeer ik ongeveer 3mm dik uit en ik was bang dat het anders van het vel afliep :-) ).
  Je hebt er wel speciale silicone vellen voor, maar zo lukt het ook heel fijn :-)( en goedkoop)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Ga morgen eens proberen fruitleer te maken van peren.

   Verwijderen
 6. Wat kleurt je zoontje mooi bij de pompoenen! Superleuke foto.

  BeantwoordenVerwijderen