maandag 21 oktober 2013

Goedkoop weer winterklaar!

Ik heb een hekel aan kleding kopen. Ten eerste omdat ik een moeilijke maat heb, klein met rondingen. En ten tweede omdat ik een hekel heb aan pashokjes met niks camouflerend licht en spiegels. Ergens doen ze dat toch verkeerd marketing technisch gezien, je zou toch willen dat iedereen er op zijn best uitziet in zo'n hokje om maar lekker veel te kopen? Meestal verlaat ik dan ook het pashokje chagrijnig en met lege handen.

Dus vorig jaar bestelde ik gewoon mijn garderobe op W.ehkamp in de uitverkoop, zodat ik thuis lekker kon passen en wat niet past gewoon lekker terug kon sturen. Ik had toen ook echt broeken nodig en alleen daar vind ik betaalbare broeken met lengtemaat 28.

Inmiddels zijn er weer wat kilootjes af t.o.v. van vorig jaar, al blijf ik nu weer een paar maanden hangen, en had ik toch wel weer wat aanvulling nodig voor de winter. Al een paar keer gooide ik mijn winkelmandje vol bij diezelfde online winkel, om vervolgens het totaalbedrag van rum 100 euro te zien en het scherm weer snel weg te klikken. Niet dat ik het geld niet heb, maar besteed het toch liever aan andere dingen.

Ik keek al een paar keer op MP, maar gezien mijn maat durf ik het nu niet echt aan om dingen op te laten sturen en in de buurt was niet iets leuks in mijn maat te vinden. Ik vind het ook lastig qua bovenkleding heb ik nu L/XL en soms hangt het maar het af van hoe iets valt of het past of niet.

Maar toen hoorde ik van een kledingbeurs die hier in het dorp werd gehouden en heb maar eens informatie ingewonnen. Het bleek een dameskleding/speelgoed beurs te zijn en je kon zelf ook spullen inbrengen. Dat laatste leek me ook leuk om eens te proberen, want de rommelmarkt waar ik nu jaarlijks met mijn zus sta, gaat waarschijnlijk stoppen.

Voor 75 cent kon je 25 stuks inbrengen, van te voren thuis prijzen in dozen stoppen en een dag van te voren op de locatie brengen. 10% van de opbrengst gaat eraf voor het goede doel en voor de huur.

Zelf ging ik ook naar de beurs en ik slaagde heel goed wat kleding betreft. Voor broeken hoef ik daar niet te kijken, maar qua bovenkleding scoorde ik 1 vest, een poncho en 4 tuniek/jurkjes. Tuniekjes vallen bij mij vaak als jurk en dan is het probleem van het broeken tekort ook weer opgelost, want met een warme legging/panty eronder.

Poncho, vest en warme tuniek 

Nog twee tuniekjes

Dit tuniekje trok ik vandaag aan, met vestje wat ik nog in de kast vond
kan het prima voor de koudere dagen.

Via de FB weggeefhoek kwam er nog een dameskleding doorgeeftas hier en daar haalde ik ook wat leuks uit en deed er weer wat in terug, zodat deze weer door kon op de hoek. Bij elkaar kan ik nu denk ik wel de winter doorkomen en dat voor een bedrag van € 17,90. En de opbrengst van de verkopen op de kleding/speelgoedbeurs waren slechts € 8,25. Van de 23 ingebrachte items, verkocht ik er helaas slechts 3. Jammer, maar toch leuk meegenomen, want hoefde er zelf weinig voor te doen. Ik hoorde van anderen dat het dit jaar ook rustiger was als anders, misschien dat het daaraan lag, maar daardoor kon ik zelf wel op mijn gemak rondkijken. Je kon de kleding ook passen en dan niet in zo'n stom hokje met gordijn dat niet goed sluit. Nee, gewoon in een klaslokaal waar je lekker de ruimte had en een mooie passpiegel stond.

Ik heb mezelf moeten verbieden om speelgoed te kopen. Hij heeft al genoeg te veel en december komt er ook weer aan met sinterklaas en een verjaardag. In dat laatste ben ik ook goed geslaagd, ik kocht alleen een bumba flapboekje voor 25cent, dat ik echt niet kon laten liggen voor onze bumba gek.

Qua schoenen heb ik misschien nog iets nodig. Mijn laarzen wil ik laten maken, maar lekkere warme snowboot achtige schoenen ben ik nog naar op zoek.

6 opmerkingen:

 1. Dat is zeker lekker zo!
  Ik heb een beetje hetzelfde figuur als jij, en soms vind ik het best naar om zo kort te zijn. Broeken zijn bijna altijd te lang en moeten ingekort worden, en door de rondingen heb ik ook nog eens niet echt een standaard maat, dus tweedehands wordt lastiger. Maar het heeft zeker ook voordelen, zoals met die tunieken ;-)
  Bij de MissEtam hebben ze trouwens ook betaalbaar broeken in onze lengtemaat. Ik ben meestal een 35 euro voor een broek kwijt. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook allemaal jurkjes ooit bij de wehkamp in de opruiming gekocht.
  Gewoon een thermo legging eronder en mijn nieuwe klomplaarzen en klaar is kees, mooie kleren hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik een heel andere, maar niet minder lastige maat. Ik heb namelijk erg lange, maar helaas niet slanke benen. Mijn oplossing voor MP is: bij twijfel de maten navragen die de meeste problemen opleveren. Taillematen staan er vaak wel bij, binnenbeenlengte soms en de omtrek van de bovenbeenbreedte vraag ik altijd na. Het heeft me voor nogal wat miskopen behoed, want ik heb ook wel eens een broek gekocht van iemand die de broekspijpen bleek te hebben ingekort - :-s
  Tuniek staat je heel goed trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je goed geslaagd zeg! Ik vind het hele leuke kleren allemaal. Het nadeel van marktplaats is inderdaad dat je het niet eerst even kunt passen. Dat heb ik ook bij ebay.co.uk, maar daar weet ik van bijv. Laura Ashley welke maat ik moet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Morgen bij L dl voor 17.99 leuke snowboots

  BeantwoordenVerwijderen