woensdag 2 oktober 2013

Te hete pastasaus wordt kruidig groentebroodje

Gisteren maakte ik pastasaus en deed het eens anders dan anders. Ik had een paar weken geleden weer een groot pakket kruiden besteld bij Gekruid en naast de vertrouwde kruiden, gooide ik ook maar weer eens wat nieuws in mijn mandje om te proberen, zoals de 'pastakruide alle olive'.

Voor het avondeten gisteren plukte ik een verschrompelde courgette uit de koelkast, deed er een uitje bij en een blik gepelde tomaten en wat van deze kruiden. Het zag er best smakelijk uit, maar toen ik het in mijn mond stopte, stonden mijn smaakpapillen gelijk in brand: wat heet! Van de rest proefde ik dus werkelijk niks meer. Veel te heet voor mijn smaak, heb nog met lange tanden wat van de pasta gegeten en ben toen maar voor het toetje en wat extra fruit gegaan.

Maar ja, wat doe ik nu met die pastasaus, dacht ik bij het afruimen. Misschien extra gezeefde tomaten erbij? Maar had niet echt zin om nog een dag pasta te eten. Dus dan zou ik het moeten invriezen. En mijzelf kennende komt iets waar ik niet helemaal kapot van ben, dan niet meer uit de vriezer, dus dat leek me geen goed plan. In de gftbak gooien dan maar, tja maar waar is dan mijn goede voornemen om geen eten meer weg te gooien?

Uiteindelijk verwerkte ik de saus toch, maar niet in een nieuwe saus, maar in een brood. En ik heb net een stukje geproefd, het is heel smakelijk brood met een beetje pit. Dat gaan we vanavond dus maar lekker opsmikkelen bij de Knolselderijsoep die er nog staat.Manlief zal hier ook wel blij mee zijn, want hoeft hij voor het werk geen brood te smeren, want hier zit al genoeg smaak aan.

Ik gebruikte het recept van de groente ciabatta, die achterop het pak meel staat. Ik heb de groente vervangen door de saus en iets meel toegevoegd, want het werd iets te nat deeg.

5 opmerkingen: