Voor het avondeten gisteren plukte ik een verschrompelde courgette uit de koelkast, deed er een uitje bij en een blik gepelde tomaten en wat van deze kruiden. Het zag er best smakelijk uit, maar toen ik het in mijn mond stopte, stonden mijn smaakpapillen gelijk in brand: wat heet! Van de rest proefde ik dus werkelijk niks meer. Veel te heet voor mijn smaak, heb nog met lange tanden wat van de pasta gegeten en ben toen maar voor het toetje en wat extra fruit gegaan.
Maar ja, wat doe ik nu met die pastasaus, dacht ik bij het afruimen. Misschien extra gezeefde tomaten erbij? Maar had niet echt zin om nog een dag pasta te eten. Dus dan zou ik het moeten invriezen. En mijzelf kennende komt iets waar ik niet helemaal kapot van ben, dan niet meer uit de vriezer, dus dat leek me geen goed plan. In de gftbak gooien dan maar, tja maar waar is dan mijn goede voornemen om geen eten meer weg te gooien?
Uiteindelijk verwerkte ik de saus toch, maar niet in een nieuwe saus, maar in een brood. En ik heb net een stukje geproefd, het is heel smakelijk brood met een beetje pit. Dat gaan we vanavond dus maar lekker opsmikkelen bij de Knolselderijsoep die er nog staat.
Ik gebruikte het recept van de groente ciabatta, die achterop het pak meel staat. Ik heb de groente vervangen door de saus en iets meel toegevoegd, want het werd iets te nat deeg.
Super idee! Iets om eens te proberen.
BeantwoordenVerwijderenMooi broodje geworden!
BeantwoordenVerwijderenGeweldig! Eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk. En wat een goed idee.
BeantwoordenVerwijderenZiet er goed uit en slim idee.
BeantwoordenVerwijderen